Fem en fredag – ett hem

Dags för fem hos Elisamatilda.

1. Vad är nytt i ditt hem? Köpt lite handdukar och ljus ganska nyligen.

2. Vad är äldst i ditt hem? Oj, det är nog jag, men det finns också ett par bord som inte är dagsfärska.

3. Vad skulle behöva bytas ut? Det finns en del småsaker som skulle behöva bytas ut, som det kan bli i äldre hus. Bland annat dörrbeslag och knoppar.

4. Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem. Diskmaskin, men jag är min egen diskmaskin och det går bra det med.

5. Vad önskar du fanns i ditt hem? Har det mesta och vill egentligen inte ha fler prylar men ibland vore skönt med en tvättmaskin. Slippa boka tid i tvättstugan och kunna tvätta när som. Men det funkar helt ok med tvättstugan.

Den läckra bilden är från Pixabay.

15 reaktioner på ”Fem en fredag – ett hem

 1. Just ja, du bor ju också i lägenhet, precis som jag. Så vad vi har gemensamt är att vi fungerar alldeles ypperligt som levande diskmaskiner. Jag älskar att diska faktiskt. Efter stambytet för några år sedan fick vi ett uttag för tvättmaskin i badrummet. Men vi valde ändå bort tvättmaskinen för vi ville ha ett badkar istället för en dusch. Vår tvättstuga är också ny och har till och med en mangel, tror det eller ej.

  • Ja just det, vi är lika där med lägenheter och levande diskmaskiner. Det kan vara ganska skönt ibland att diska och filosoferar eller lyssna på en bra ljudbok. Men ibland vore det skönt att ha diskmaskin, men lär nog inte bli någon sån nu. Vi har också mangel men sån där gammal, använder den aldrig, tvättstugan är ok men vore inte dumt med renovering.

  • Diska kan vara ok ibland nedbar ljudbok samtidigt men ibland är det trist. Det är nog en vanesak det där, tvättstugan är ok, men ibland vore det skönt med egen utrustning. Men torkmöjligheter skulle bli mycket sämre om jag öht skulle få plats med tvättmaskin.

 2. Dottern har haft diskmaskin i alla år, hon har ju tre barn, o jag upptäckte snart att det var lika mycket jobb med den som att diska för hand. Skölja, placera, plocka upp, in i skåpen. Tvättmaskin har jag köpt mig nu när jag senast flyttade och är så glad åt den. Jag fick tidigare gå 1 km till kommunala tvättstugan, det var inte så kul…tvätt är både otympligt och väger en hel del…

  • Är man flera så behövs nog diskmaskin men det är ju inte så att en slipper göra saker. Som du säger så ska den plockas ur och så vidare. Men oj, med så långt till tvättstugan då skulle en inte vilja vara utan tvättmaskin. Jag har nära till den men ibland vore det skönt att slippa boka och kunna tvätta när som. Kanske blir det att skaffa en i framtiden. Men har inte plats för någon stor och inte heller bra torkningsmöjligheter….

  • Det är ju det där med platsen både gällande disk- och tvättmaskin. Men har begränsad plats till båda så får nog fortsätta vara utan. Är van vid det och det funkar ganska bra egentligen.

 3. Diskmaskin skulle jag nog ha väldigt svårt att vara utan, mannvänjer sig för fort. Tvättmaskin också för den delen. Visst det gick bra att tvätt i tvättstuga när jag bodde i lägenhet men tog mesta dels med mig tvätten hem till mamma och pappa 😉

  • Ja det är det därmed vanor, de sätter sig snabbt;) jag har inte haft någondera hemma. Tvättstuga har funnits olika nära och ibland blir det handtvätt:) visst vore det skönt med iaf något av dem i lägenheten i framtiden…

 4. Pingback: Fem en fredag v. 49: Film - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.