Fem en fredag – film

Fredag och dags för fem hos Elisamatilda och det handlar om film. Jag ser en hel del på tv-serier och film. Men det varierar och går i perioder. Ibland mer serier än film och tvärtom.

1. Vilken film sätter du på för att bli glad? Nu verkar jag vara inne en period där det blir tecknad film. Till exempel Scooby Doo.

2. Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i? Någon Agatha Christie film kanske. Även om det är en del mord så är miljöerna oftast mysiga.

3. Vilken film är minst som ditt liv? Gudfadern.

4. Vilken genre stänger du av på en gång? Sci fi. Skräck. Westernfilm (såg det när jag var yngre, nu funkar det inte).

5. Vilken är en populär film du aldrig sett? Harry Potter. Har lyssnat på några böcker lästa av Stephen Fry, superbra uppläsning! Men inte sett någon filmatisering.

11 reaktioner på ”Fem en fredag – film

 1. Har läst Harry Potter böckerna både en och två gånger och bara älskade dom. Filmerna däremot, trots fantastiska specialeffekter levde inte upp till mina (för höga) förväntningar. Så fortsätt lyssna på böckerna. Älskar Stephen Fry förresten!
  Sci Fi är nåt jag inte gillar heller.

  • HP böckerna är bra, iaf de jag lyssnat på, blir nog böckerna i första hand, har några delar kvar att lyssna på. Få se hur jag gör med filmerna, kanske testar första eller så får det räcka med böckerna. Förväntningar kan ställa till det särskilt när en läst och gillat böckerna mycket. Stephen Fry är jättebra, uppläsningen fantastisk!

 2. Men nu tror jag….det är minst fem av oss som inte sett Harry Potter, och alla tror vi att vi är de enda!
  Westernfilmer o serier var populära då jag växte upp och gillade dem mycket, sen såg jag några Clintanfilmer som vuxen, nu som tant har jag inte sett någon, görs de fortfarande?

  • Haha ja så kan det ofta bli, att en tror att en är ensam om saker och ting, men det brukar en sällan vara…vet inte om det görs några clintan filmer numera men han håller ju på med film….var samma med westernfilm när jag växte upp.

 3. jag gillade westernfilmer som mycket ung. förfärligt grymma var en del av dem och jag skulle absolut inte stå ut med att se dem nu. har inte sett mer än någon enda HP – film. däremot lyssnade jag med stort nöje på Stephen Frys inläsning av del ett i serien

 4. Älskar uppläsningen av Stephen Fry, han är underbar! Jag gillar iofs filmerna också! Och jag har också en förkärlek till Scooby Doo, har du sett de icke-animerade? Jag gillar dem skarpt!

  • Härlig, visst är han bra! Kul att du också gillar scobby doo. Nej tror inte att jag sett icke animerade. Ska testa och se hur de är, gillar annars de vanligt tecknade mest 😉

 5. Pingback: Fem en fredag v. 50: Karaktär - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.