Söndagens smakbit: Nattfärjan


Första söndagen 2021 och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Nyårsdagarna har varit och är sköna, lugna. Så välbehövligt att vara ledig (jobbat mellandagarna). Jag håller som vanligt på med flera böcker, påbörjades förra året. Det känns alltid så långt borta när en skriver eller säger förra året, som en evighet…men riktigt så är det inte.

Nu till dagens smakbit som kommer från en bok som jag lyssnar på, påbörjad 2021. Nattfärjan av Michael Robotham, som är en av mina favoritförfattare inom spänningsgenren. Smakbiten kommer från kapitel 3.

”Mår hon…kommer hon att klara sig?” Det är hans tur att inte svara. Sorgen i hans blick är noga ransonerad för andra kommer att behöva den senare.


Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna idag.

20 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Nattfärjan

  1. Inte min genre, men kanske ska jag pröva att istället för att läsa lyssna på en deckare? Jag har inte lyssnat på böcker, det har inte funkat för mig tidigare, men nu har jag kommit en bit i Gentlemen och tycker att jag ändå hänger hyfsat med. Har svårt att hålla koncentrationen, något som inte stör alls när jag läser pappersböcker. Tack för smakbit, god fortsättning

    • Kul att du lyssnar på Gentlemen, ge inte upp, det kan ta tid, men träning ger färdigheter, tycker en mer om att läsa, kan det bli som ett slags omedvetet ”motstånd”. Så var det för mig när jag började för evigheter sen. Men insåg sen hur praktiskt det är. Och med bra uppläsare är det toppen. Bra att kunna varva mellan att läsa och lyssna, tycker jag.

  2. Jeg har også flere bøker jeg begynte på i 2020, noen for virkelig lenge siden. Så nå går jeg gjennom dem og ser om jeg skal lese dem ferdig eller legge dem vekk for godt. Det er en fin tid til å rydde opp i bokhaugen. Jeg føler meg alltid mer inspirert til det i begynnelsen av et nytt år. 🙂
    Godt nytt år og ha en riktig fin søndagskveld!

    • skönt att höra att det är fler än jag som har böcker påbörjade från förra året, ja det kan vara ett bra läge att bestämma om en vill läsa ut 🙂 tack, detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.