Fem en fredag – problemlösning


(Pixabay)

Då är det dags att lösa problem i fem hos Elisamatilda. Få se hur det går så här på fredagskvällen då en är trötter.

1. Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?  Då finns det förhoppningsvis något i frysen. Det brukar det oftast göra. Men om inte så fixar jag nyponsoppa av nyponskalsmjöl. Och till knäckebröd, för det finns i stort sett alltid.

2. Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans? Om det mot förmodan skulle ske så får jag bli lite sen.  Gillar inte att gå ut med blött hår och inte att vara sen.

3. Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon? Hoppas att ipaden fungerar eller datorn och att jag kan lösa det så.

4. Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten?  Beror på hur bråttom jag har. Men jagar rätt på personal om jag har väldigt bråttom.

5. Om du gick vilse i en skog utan karta och kompass, skulle du kunna hitta ut? Haha. Det skulle jag vilja se. Skulle nog inte ge mig in i en skog utan karta och kompass. Sen är jag inte säker på att det skulle hjälpa om jag hade det 😀

13 reaktioner på ”Fem en fredag – problemlösning

  1. Hahaha! Så jag skrattade åt sista svaret!
    Sedan påminde du mig om att köpa hem knäckebröd. Köper ofta olika sorters bröd och förstår egentligen inte varför jag alltid glömmer just husmans- eller sportknäcke. Stort tack för påminnelsen:-)

    • Jag brukar ha någon sort hemma men det går i perioder. Nu finns det ju så många olika sorter också, jag tröttnar snabbt på samma. Länge sen jag köpte de sorter du nämner, känns som dags för det, tack för påminnelsen 😉

  2. Svaret på fråga fem kunde vara från mig, för jag känner precis likadant. Håller mig borta från skogen om jag inte får med mig en ”Skogsmulle”!

  3. Nyponsoppa är så gott! Smart, den nödprovianten ska jag lägga på minnet. Funkar ju även utmärkt om man inte har tid att äta lunch (vilket är mer regel än undantag i dessa coronatider).

    • Ja nyponsoppa kan vara en räddare och som sagt gott, särskilt om en gör själv! Lunch klarar jag mig inte utan, blodsockret påverkas och tunnelseende – ingen bra kombo. Middag blir det dock mer sällan, då är det bra med nyponsoppa.

  4. Pingback: Fem en fredag v. 8: Team building - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.