Fem en fredag – val


Pixabay

Fredagen fortsätter med att besvara fler frågor. Dags för fem hos Elisamatilda  som handlar om val. Oj oj alla dessa val som en måste göra och nu några till. Hur ska det gå….

1. Vilka fem maträtter skulle du välja att för alltid äta? Jag behöver variation och försöker låta bli att göra samma rätter, men halkar ändå in på det. Väljer ingredienser som jag inte vill vara utan: halloumi, svartkål, pasta, rotfrukter, broccoli.

2. Vilka fyra saker i källaren/förrådet skulle du egentligen kunna slänga? krukor, fat, resväska och gammal pall.

3. Vilka är dina tre favoritklädesplagg i din garderob? Jeans på jobbet och skön tröja. Hemma myskläder. Och så måste jag ha varmt på fötterna.

4. Vilka två telefonnummer kan du utantill? Bara mitt eget. Numera behöver en ju inte kunna nummer utantill vilket är både på gott och ont.

5. Vilken enda högtid skulle du fira om du måste? Jag är ingen stor högtidsfirare men julen, då är en ju oftast ledig lite extra.

22 reaktioner på ”Fem en fredag – val

 1. Svartkål – det vet jag inte ens vad det är. Ska googla hur den kålsorten ser ut. Jean och tröja – där är vi helt överens. Vad gäller telefonnummer så är jag lika dålig på det som du, men jag kom ihåg mitt eget och min mans i alla fall;-)

  • Ja gör det. Tror de flesta känner till grönkål men svartkål i mindre omfattning. Jag ”ramlade” över det vid ett tillfälle och tycket nästan mer om den än grönkålen. Inte dumt att komma ihåg sitt eget, förstått att det finns de som inte ens gör det, men det behövs ju inte heller idag 😉

 2. Jeans är världens bästa plagg. Men nu börjar jag faktiskt längta efter jobbyxor, kjolar och klänningar. Det är ju absolut inget som hindrar mig från att ha det nu heller men vem orkar när det ändå bara är huvudet och axlarna som folk ser av mig. Och händerna, jag inser att jag använder händerna massor när jag pratar…

  • Ja jeans är en räddare i nöden. Kan tänka mig att en blir varse om olika ”vanesaker” som en gör när det är videomöten och liknande. Hört om de som haft möte i pyjamas och det kan ju ha sina sidor…..

 3. gamla krukor innehas här också trots att jag inte är någon odlare utan bara köper några färdiga blomplantor varje säsong. Och du äter vegetariskt, det gör inte jag, men då o då gärna.

 4. Riktigt goda ingredienser du valt måste jag säga. Rotfrukter är guld.
  Vad är det med gamla resväskor? Inser nu att jag har ett helt föråldrat gäng som jag aldrig skulle släpa med mig ut i världen.

  • Visst är det gott och nyttigt med rotfrukter. En kan ju göra så mycket.
   Haha ja bra fråga om resväskor. De lyckas föröka sig på något sätt. Och bli ståendes. 😀

 5. Man behöver ju inte komma ihåg telefonnumren längre, om man har kontaktlista, bara sitt eget, är bra att kunna rabbla.
  Kom på just nu att jag har många resväskor i förrådet i källaren. Varför? Tja.
  Trevlig lördag!

 6. Pingback: Fem en fredag v. 10: Trendigt - elisamatilda.se

 7. Pingback: Fem en fredag v. 15: Konsumtion - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.