Fem en fredag – idiomatiskt


(Pixabay bild)

Fredagskväll och tröttare än trött efter jobbveckan, men ska försöka få till några svar på fem hos Elisamatilda.

1. När har du alla taggar utåt?  På egoism, lilla gumman mentalitet, och personer som sätter och ställer sig för nära, när det är avstånd som gäller. För att nämna några saker.

2. När känner du dig som mest bakom flötet? När det gäller fonder och liknande. Har som tur är personer i närheten som är bra på det.

3. Vad dammade du av senast? Hm, minns inte riktigt men kanske någon hylla om.

4. Vad har du för gammal surdeg som ligger? Har en skåpdörr som behöver fixas och ett par andra saker. Sen finns det böcker som är olästa men tänker inte på dem som surdegar….

5. Vad har du siktet inställt på? Helgen. Sova, slappa, läsa.

19 reaktioner på ”Fem en fredag – idiomatiskt

 1. Sova, slappa och läsa låter som en drömhelg:-)
  Oavsett om det är en pandemi eller inte så gillar jag inte om för mig okända personer kliver in i min ”comfort zone”. Vill gärna ha åtminstone 60 centimeter tillgodo.
  Fonder ja, det har du rätt i. Kan ingenting om fonder och/eller aktier heller och äger inga. Totalt ointresserad.
  Har faktiskt samlat på mig några böcker nu under bokrean. Det blir ju snart balkonghäng på riktigt, å då gäller det att ha ett ”förråd” med böcker att beta av liggandes i solstolen.

  • Det är en favorit som jag behöver extra mycket efter en tuff jobbvecka! särskilt under pandemin vill jag inte ha (flåsande) människor för nära, men är lite som du när det gäller okända oavsett om det är pandemi. Fonder är svårt, har några, men är inte kunnig eller intresserad, som tur är har jag människor i min närhet som kan mer. Det låter trevligt med böckerna och balkongläsning. Jag läser sällan på balkongen men det är mysigt de ggr jag gör det.

 2. För mig föreställer bilden sand. Lilla gumman-mentaliteten är verkligen irriterande. Det är som att få en klapp på huvudet!

 3. Sova, slappa och läsa är inte mina grejor… men förstår att det kan vara skönt om man söker återhämtning. Folk som kommer för nära i dessa tider blir man less på som helt saknar respekt. Bilden tolkar jag som sköna varma sanddynor 🙂

  • Det är min favoritsysselsättning 😉 skämt åsido så är det välbehövligt efter tuff jobbvecka. Ja less är det rätta ordet. Stämmer med sanddyner, tycker om bilden, kändes mjuk på något sätt 🙂

 4. jag vill inte att folk flåsar mig i nacken och plockar upp sina saker på bandet innan jag plockat mina klart. och jag tycker att alla andra har samma skyldighet som jag att vika av när en möts och inte gå 3 – 4 pers i bredd utan att vika en tum. vov!

 5. Pingback: Fem en fredag v. 12: John Blund - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.