Fem en fredag – konsumtion

Pixabay

Det har varit tyst här under jobbveckan, men nu långledig helg och lite mer ork och tid för bloggen. Dags för fem hos Elisamatilda

1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser? Kan inte komma på någon i skrivande stund. Är lite pryltrött men vill jag ha något väldigt mycket så köper jag nog.

2. Vad skulle du inte köpa för alla pengar i världen? Droger, tatueringar.

3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör? Det vet jag inte, men har en hel del strömningstjänster för serier, filmer, sport och flera för ljudböcker.

4. Vad är något du sällan lägger pengar på? Otroligt nog böcker, men sen jag började jobba med det så köper jag det väldigt sällan. Lånar det mesta på jobbet som är en guldgruva. 😉 Lägger också sällan pengar på alkohol.

5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv? Har köpt presenter till andra som jag inte har själv. Typ bilgrejer och annat som inte intresserar mig.

19 reaktioner på ”Fem en fredag – konsumtion

 1. Droger och tatueringar – aldrig i livet. Ja, jobbar du på ett bibliotek eller på en bokhandel är det ju givet att du inte köper böcker. Då har du ju första tjing. En liten härlig lyx när man älskar böcker:-)

  • Ja jag jobbar på bibliotek och som du säger så finns inte behovet att köpa då. Det är verkligen en lyx, julafton varje gång det kommer böcker och det är ofta. 🙂 Brukar ibland vara snäll och låta låntagare gå först innan jag läser, men det händer bara när jag har mängder böcker på hög olästa och inte är jättesugen;)

 2. Strömningstjänster har jag inte många. Det beror helt på att jag inte ens hinner titta på de program jag vill se på vanliga utbudet, mest SVT. Men de kostar inte så mycket tycker jag, jämför med vad varje bok eller vad en tidning kostar så är det ett billigt nöje. Men jag orkar inte konsumera mer än jag gör nu. Tatueringar är skoj, jag vill gärna ha fler! Men det är en smaksak förstås…
  Trevlig helg

  • Det finns ju mycket på svt, kollar ofta på play. Det är relativt billigt med strömningstjänster, men nog dyrt för en del beroende på ekonomi och så. Unnar mig det då jag kan men nu är det stopp. Inga fler tjänster för i så fall måste någon annan bort. Det blir ju inte att en tittar på alla så på det sättet går det upp och ner och blir lite dyrt.

  • Ja det är smidigt, jobbar på bibliotek och det är en guldgruva och julafton när det kommer nya böcker och det gör det ofta. Blir lite nyfiken på varför du inte lånar böcker? 😉 köpa på loppis är bra, en slags återanvändning precis som bibliotek 😉

 3. Pingback: Fem en fredag v. 16: Veckogöra - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.