Fem en fredag- veckogöra

(Pixabay bilder. Laborerar med redigerande av bilder i nya WordPress inlägg och redigeraren, vi är inte vänner. Än)

Fredag och då är det dags för fem hos Elisamatilda som handlar om veckogöra. Klurigt då det inte händer så mycket nu under pandemin men gör ett försök.

1. Vad gör du sällan på måndagar? Städar och tvättar.

2. Vad händer oftast på tisdagar? En till arbetsdag och lite närmare helgen. Annars en ganska mellanmjölk dag.

3. Om du ska ha ”Lill-Lördag, vad gör du en onsdag? Det är inget jag har, men om jag hade det så skulle jag vilja äta god mat på någon trevlig restaurang och gå på teater. Evigheter sen jag gjorde det, men någon gång ska det väl bli av igen….

4. Vad är det bästa med torsdagar? Lite sovmorgon om jag vill och kan. En ganska lång arbetsdag och energi behövs.

5. Hur ser dagens fredag ut? Det är kväll, jobbat heldag, och nu är sofflocket väldigt skönt. Ledig helg känns inte heller så dumt.

12 reaktioner på ”Fem en fredag- veckogöra

 1. Ja tänk så bra man har det som pensionär, din tur kommer också, vänta bara! Trevlig helg, kanske du orkar upp från sofflocket och äta något gott och kanske hitta på nåt skoj

  • Ja den kommer nog så småningom. Men trivs med jobbet som är väldigt roligt, så ingen stor brådska. 😉 jodå lite lyfte jag mig från sofflocket och ätit gott gjorde jag. 🙂

 2. Ditt svar på fråga ett är nästan identiskt med mitt.
  Du jobbar ju fortfarande, så dina veckodagar är ju mera ”inrutade” än mina. Men en sak är helt klart – även som pensionär är fredagskvällen fortfarande något alldeles extra. Har ingen aning varför, men så är det.

  • Ja det blir nog lite mer så när en jobbar, men känner pensionärer som har väldigt indelade veckodagar och helger gällande vad som ska göras. Kanske bra på ett sätt för den personen….Det låter ju bra att du uppskattar fredagar även som pensionär, hört lite olika om det men hoppas att den kommer vara det där lilla extra när jag är pensionär. Just nu känns det långt borta, men tiden går fort och plötsligt är jag väl där. 😉

  • Låter bra att du också uppskattar fredag även om du inte lönearbetar. Måndagar är start på nya arbetsvecka så då kan det vara mycket på jobbet, så ingen städning eller tvätt blir det då. Matleverans blir lite olika, ingen särskild dag för det.

 3. Nä, måndagar är illa nog som de är utan att man måste lägga till städning (tvättar gör vi samtliga veckodagar här hemma för annars skulle vi drunkna i smutstvätt). Håller med om att tisdagar är en slags mellandag, det händer sällan stora ting just på tisdagar.

  • Jag förstår med tvätten, drunkna i tvätt är inte kul. Hade jag tvättmaskin i lgh så skulle jag nog tvätta oftare. Nu ska det bokas och så. Men det är bara min tvätt så det funkar hyfsat bra. Nej, onsdagen känns roligare då är det ett steg närmare helgen.

 4. Pingback: Fem en fredag v. 17: Kunskap - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.