Fem en fredag – kunskap

Fredagskväll och valborg. Det är också fem hos Elisamatilda som denna gång handlar om kunskap.

1. Vad är något du håller på att lära dig? Jag tycker jag lär mig saker hela tiden i mitt jobb som bibliotekarie och privat, men kan inte peka på något enskilt just nu.

2. I vilket ämne vill du förkovra dig mer? Hm, kommer inte på något så här på kvällskvisten men det kan ändra sig helt plötsligt. Blir jag nyfiken eller jätteintresserad av något så.

3. Karriärmässigt, vad ville du/vill du egentligen bli? Det har rört sig mycket kring att jobba med litteratur, skrivande, människor. Ett tag ville jag bli journalist men den lockelsen försvann. Att jobba på bibliotek tilltalar mig mycket mer.;)

4. Hur får du din kunskap? Bland annat genom litteratur, utbildning, forskning. Och människor i min omgivning som har kunskap inom olika områden. Det finns också mycket online men viktigt att vara källkritisk!

5. Vad skulle du behöva bli bättre på? Det finns nog saker men kommer inte på något särskilt i skrivande stund.

11 reaktioner på ”Fem en fredag – kunskap

 1. Om jag fick börja om med ett yrkesliv så skulle jag gärna satsa på bibliotekarie. Jag arbetstränade på ett litet bibliotek när jag var långtidssjukskriven och trivdes som fisken i vattnet. Läser böcker gör jag överallt och hela tiden. Skatta dig lycklig som har ett jobb du trivs med. Och glad Valborgshelg!

  • Kul att du arbetstränat på bibliotek, då vet du hur roligt jobb det är. Det är otroligt stimulerande jobb på så många sätt. Jag har haft flera intressanta jobb men det här är helt klart det roligaste! Känner mig lyckligt lottad som har så roligt jobb. 🙂

 2. Hahaha! Idag gjorde du det aningen lätt för dig. På tre frågorna svarade du mycket ”diplomatiskt”;-)
  Det är just det att det måste finnas ett intresse för att vilja förkovra sig i något, annars fungerar det inte för mig heller.
  Har alltid varit avis på bibliotekarier. Ni får ju alltid får första tjing till böcker, kan läsa dom och sedan recensera. Beundrar er förmåga att komma ihåg innehåll i alla böcker över alla år och kunna förmedla innehållet till besökare som vill låna en viss bok. Er kunskap är otroligt hög måste jag säga.

  PS. Har bara begränsade kunskaper om Täbys huvudbiblioteks anställda, men killen och alla tjejer är lysande. DS.

  • Haha ja ”skyller” på fredagströttheten, men det funkar kanske inte 😂 nej finns inte intresset så blir det svårt…Det är ju ett väldigt roligt jobb, nog det roligaste jag haft (jobbat med flera saker/yrken) och det gör själva jobbet med boktipsande, förmedlande osv lättare när en gillar det en gör. 🙂 Roligt att du uppskattar bibliotek och bibliotekarier, det värmer, och Täby bibliotek blir glada om de får höra (läser) det liksom andra. 🙂

 3. Källkritik är extremt viktigt och jag tycker det är märkligt hur få människor som faktiskt är källkritiska. Man tror på allt man läser på facebook, galet egentligen! Jag älskar att lära mig saker, kännas som att man behärskar något nytt är fantastiskt! Blir du aldrig uttråkad på biblioteket? Det är väl inte bara att läsa hur mycket böcker man vill 😉😂

  • Ja det är jätteviktigt, väldigt många är tyvärr inte källkritiska, märker det i jobbet också. Facebook är en historia i sig, går verkligen inte att tro på allt en läser där. Visst är det kul att lära sig nytt, tycker jag gör det dagligen- ibland inte stora saker, men det behöver det inte alltid vara. Haha 😆 nej tror inte att jag lyckats bli uttråkad 💤 dagarna försvinner fortare än kvickt, är en hel del att göra 📚 🙂

 4. Pingback: Fem en fredag v. 18: Hänt i veckan - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.