Fem en fredag – oväntat besök

Pixabay

Fredags och dags för fem hos Elisamatilda som handlar om oväntat besök.

1. Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa? Jag får inte oväntade besök som det är nu med pandemin. Kommer det någon så vet jag det långt tidigare och så ses vi utomhus.

Rent generellt, oavsett pandemin, så händer det väldigt sällan numera. att det kommer oväntat besök. Vet inte varför men kanske för att jag bor i en stad och numera planeras det på ett annat sätt med det mesta. Nåväl om jag fick oväntat besök om 20 minuter skulle jag förmodligen fara runt och plocka bort en böcker från stolar ifall besöket vill sitta….rafsa bort kläder och skor i hallen och säkert annat.

2. Vad skulle du kunna bjuda på för fika? Det finns frukt, digestivekex, bovetekex och olika sorters te.

3. Hur skulle du behöva fixa till dig? Det beror lite på vem som kommer 😀 skämt åsido så skulle jag nog byta från mysbyxor till jeans då vi sitter ute och det är ganska mulet.

4. På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara? Det är ju förmiddag så jag skulle inte ha så mycket att säga om hur dagen varit hittills. Men jag skulle säga att det är skönt med ledig fredag.;)

5. Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå? Att jag har saker som måste fixas skulle kanske låta dumt, då jag är ledig, men det är sant. Men kanske får dra till med någon vit lögn, kommer dock inte på någon i skrivande stund.

13 reaktioner på ”Fem en fredag – oväntat besök

 1. Med åren har våra besökare lärt sig att är jag i trädgården eller på väg ut, då kan dom inte stanna länge – och precis som du säger, i det här läget är besök väldigt sällsynta. Tidigare hade vi dock oväntade besök minst ett par gånger i veckan + middagsgäster varannan vecka minst. Numera får man nöja sig med telefonsamtal och så prata ”live” med gubben förstås…..
  KRAM & TREVLIG HELG/Susie

  • Låter som när jag växte upp då kom det ofta oväntat besök, ibland lite väl ofta, nu är det mer sällan iaf här i storstan. Haha prata live med din gubbe låter inte så tokigt 😉 kram

 2. Jättebra och ärliga svar här:-)
  Böcker, tidningar, papper, räkningar och en massa annat har verkligen en sällsynt förmåga att hamna på stolar och bord. Undrar varför;-)
  De flesta som svarat har digestivekex hemma. Ett väldigt bra tips. Nästa gång jag går till ICA ska jag köpa en rulle. De passar ju perfekt till både kaffe och te.

  • Ja kände att jag inte kunde vara annat i det här inlägget 🙂 undrar också lite över det, men där det finns ledigt plats hamnar saker hos mig och många bord och stolar med ledigt utrymme, så kan det ju inte vara 😀 digestive funkar till både kaffe, te, saft så det är bra, lite väl söta en del sorter men ändå goda 🙂

 3. Ja du, jag känner väl igen det där med att fara runt och plocka lite varstans. Med åren har jag dock blivit mycket coolare när det kommer till att släppa folk över tröskeln 😉

 4. Skulle gärna avsmaka dina bovetekex, tycker det är jobbigt med detta fikande annars, jag som inte äter fikabröd av något slag…Hoppas dock att spontanbesök i någon mån kan bli verklighet igen

  • Bovetekexen finns att köpa, de är lite som riskakor men godare tycker jag, men behövs någon spread på. Strongt av dig att inte äta fikabröd, det går ju bra att bara dricka kaffe eller te, jag äter macka till fika funkar också. 🙂 Ja det blir det nog möjligt tror jag när allt blir som vanligt igen.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 21: Prestation - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.