Söndagens smakbit: Järnmärkt

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Det är varmt, tropiskt, och över +30 och ja det är lite för varmt till och med i skuggan för mig. Men som tur är, så är det relativt svalt inomhus. Och nu när jag har min första omgång av semestern finns det fördelar med att det är varmt, kunde ju ha varit kallt.

Läsningen har gått lite upp och ner sista tiden. Kan bero på trötthet, att jag behövt varva ner, bara vara. Nåväl så är det ibland och en del läsning har det blivit. Smakbiten kommer från boken Järnmärkt av Helen Wigh som utspelas i Värmland 1858. Debutroman. Stycket är från s. 39-40.

”Tog de honom? Mördaren?” Carl satte händerna mot de tunna axlarna som sjönk djupare mot sängen. ”Nej.” Det lilla ordet flämtade ut ur hans mun och ögonen spärrades upp. ”Han är kvar. Förtjänar inte att leva. Hon var så fin … Hon …” ”Vem gjorde det? Vem?” Carls röst var gäll. ”Snälla, säg mig.” Sorgen över modern dränkte honom inifrån. Tårarna grumlade synen. Faderns ögonlock fladdrade till innan de stängdes för att aldrig mer öppnas.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna idag.

24 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Järnmärkt

    • Det är en relativt ny bok, blev nyfiken på den när jag läste om den. Skönt att det är lite svalare, längtar näsan efter det men fortsätter nog med värmen här.

  1. Jeg er så misunnelig på det vakre været dere har! Vi hadde 11 grader da jeg stod opp i dag, nå er det kanskje 14! Vi er vant med kalde somre her jeg bor (På sør-vest Norge). Men det er like kjedelig hvert år. Heldigvis bruker vi reise til svigermor på Østlandet, der er det skikkelig sommervær. Vi skal også en tur til den yngste sønnen vår på Sørlandet. Der får vi også skikkelige somre 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

    • Oj, det var skillnad, blir nästan lite avundsjuk men det är lite svalt jfr med 30…men det får gärna bli svalare 20-22 är lagom för mig. 🙂 hoppas ni får mer värme!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.