Fem en fredag – ägodelar

Äntligen fredag och det är dags för fem hos Elisamatilda.

1. Vad äger du fler av än en som många vanligtvis bara har en av?Oj, svårt att veta vad andra äger fler av, men jag äger mer än en dammsugare men tveksamt om jag är ensam om det.

2. Vad för sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?Diskmaskin. Torktumlare. Tvättmaskin. Men de två sistnämnda finns i den relativt närliggande tvättstugan.

3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne? Hygienartiklar. Inte för att någon frågat om det.

4. Vad har du någon gång lånat till en granne? Kan inte minnas att det varit aktuellt med lån till grannar.

5. Vilken ägodel har följt dig genom livet? Något mjukisdjur tror jag. Och bilderböcker som jag inte gjort mig av med.

13 reaktioner på ”Fem en fredag – ägodelar

 1. Så lika vi har svarat idag:-) Precis som du har vi en supermodern tvättmaskin. Har ingen diskmaskin heller, men den glömde jag. Levande diskmaskiner fungerar alldeles utmärkt tycker jag;-)
  Du är inte ensam om att äga fler dammsugare. Det var någon annan som svarade att hon ägde hela tre stycken…

  • Ja det blev lite lika idag 😉 Låter bra att ni har supermodern tvättmaskin, inte riktigt så här men de maskiner vi har funkar bra och det är bra utrymme att hänga tvätt (vill inte torktumla allt). Skulle egentligen vilja ha egen tvättmaskin men ingen bra plats för det och hänga tvätt funkar bättre i tvättstugan. Diskmaskin kan jag sakna ibland men levande funkar det med 😉

 2. Jag är evigt tacksam för min diskmaskin. Inte så mycket för att jag inte tycker om att diska som för att det är så skönt att kunna stoppa undan allt och ha fritt på diskbänk och i hon. Jag var utan diskmaskin i ett par år. Tänkte att: ja ja, det är bara en vanesak, det här kommer att gå SÅ bra. Men jag saknade den oerhört och vande mig aldrig.

  • Jag har aldrig haft diskmaskin, men ibland har tanken funnits där att det vore skönt, lite av samma orsaker som du nämner, men det blir nog att fortsätta vara diskmaskin själv, är ju van vid det och har inte så mycket emot det egentligen;)

 3. Jag brukade förut skämta om att jag aldrig haft en diskmaskin, men min man hade en (jag!). Dottern har haft länge, hon har tre barn och då blir det mycket disk. Jag tycker dock att det är lika mycket jobb att skölja, lägga i, plocka ur och upp i skåp som att diska för hand. Men man slipper se disken, det kan ju vara skönt.

  • Jag har inte heller haft diskmaskin, frånsett mig själv då 😉 men ibland kan jag tänka att det vore skönt, bli av med disk från bänkar och som du nämner slippa se den, men det är ju också en del jobb med att plocka med den även nät en har maskin, ser ju det på jobbet….

  • mikron använder jag dagligen men varit utan och det gick det med, men jag har stor nytta av den så vill inte vara utan. Diskmaskin har jag inte haft, ibland skulle det vara skönt att ha det men jag fortsätter vara diskmaskin;)

 4. Pingback: Fem en fredag v. 38: Utflykt - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.