Fem en fredag – utflykt

Fredag, skönt även om jag jobbar imorgon, men det är då det. Nu är det dags för fem hos Elisamatilda.

1. Vad gjorde du senast på en ö? Oj det är länge sedan jag var på en ö. Minns inte exakt när och vilken som var senast. Båtluffat Stockholms skärgård. Varit på Jersey. Semester.

2. När var du senast på en båt? Till/från Finland många år sen nu. Början 2000 tror jag, sista gången båt dit.

3. När hamnade du senast ute på djupt vatten? Hm, det händer nog lite då och då på olika sätt….

4. Var åker du för att andas frisk luft? Bor nära grönområden men det är inte en ö så graden frisk luft kan diskuteras.

5. Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute? Frusen av mig så lager av kläder, sockor och mycket te behövs. Varmt inne men tar tid att bli varm.

14 reaktioner på ”Fem en fredag – utflykt

 1. Jersey besökte vi tillsammans med våra grannar 1992. Vi hade varit med och arrangerat Boule-SM i Växjö och efter den veckan tyckte vi att vi var värda en veckas semester. Det fanns en restaurang Nelsons Eye nära vårt hotell och jag minns väldigt starkt när vi åt hummer där en kväll. Ett annat starkt minne var ebb och flod, vilken enorm skillnad det var. Minns att vi gick torrskodda ut till ett slott som låg rätt längt ut i havet när det var flod.

 2. Vi är rätt så lika här, speciellt det att vi är fryslortar båda två;-)
  Visst minns jag också färjorna över Nordsjön från Göteborg till Harwich. Där kunde man tala om sjögång många gånger. Roligt att minnas så i efterhand, men det var inte kul under överfarten…
  Jersey – då tänker jag spontant på tv-serien ”Bergeras” med John Nettles tror jag. Älskade miljön och hans bil. Å min bästis åkte på bröllopsresa till Jersey.

  • Haha fryslort är ett bra namn. 😉 Skönt att det finns fler som är det, men inte kul att vara frusen….Gillade också den serien. Jersey var en kul upplevelse. Ja sjögång minns en, ett par gånger var det riktigt hemskt minns jag…

  • Jag har inte blivit riktigt sjösjuk någon gång, dvs inte kräkts, men varit på gränsen ett par ggr. Varma bad är nog bra men det blir oftast te, tröjor och sockor, är frusen av mig så det behövs ofta.

 3. Jag skulle mer än gärna båtluffa i Stockholm skärgård men man borde förstås ha gjort det för många år sedan, nu är trängseln stor. Jag är tvärsemot dig en svettig rackare, men nog känns kylan ibland, speciellt när det blåser. Ha en fortsatt fin helg

  • Ja när jag gjorde var det mycket mindre folk än nu. Det var trevligt. Och när det blev dåligt väder blev det paus då det regnade i ett par tre dagar, sen båtluff igen. Svettas är nog inte heller kul, en kan ju bara klä av sig till en viss gräns.,..fryser en som jag så är det lager på lager som gäller men när en som jag fryser inombords så hjälper inte det alltid tyvärr och en vill ju inte heller gå i tonvis med kläder….tack, detsamma!

 4. Pingback: Fem en fredag v. 39: Upptäckter - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.