Fem en fredag – känslostatus

Fredag och dags för fem hos Elisamatilda.

1. Hur mycket har du skrattat i veckan? Ganska mycket, med jobbarkompisarna.

2. När har du känt dig som sämst? När jag sovit dåligt och känt mig som en zombie har det inte varit roligt.

3. Vad har fått dig att byta humör? Det har varit trevliga saker på jobbet samtidigt som det varit intensivt och jag varit trött, så byte åt lite olika håll.

4. Vilken dag fick dig att längta till helg? Det var nog i onsdags som den känslan började komma.

5. Vad skulle du ge för betyg på veckan? Det blir över medel. Det kunde ha blivit högre betyg men den dåliga sömnen drar ned det.

19 reaktioner på ”Fem en fredag – känslostatus

 1. Låter som en helt okej vecka minus dålig sömn förstås. Minns när jag fortfarande jobbade. Då började jag också tänka på helgen med start onsdag. Skön ”mitt-i-veckan-känsla”, eller hur!?

 2. Dåligt med sömn är hopplöst. Min lördagsaktivitet bokades precis av så nu ser jag fram emot sovmorgon och långfrukost istället. Bara att hoppas att jag inte vaknar kl 5 som vanligt…

  • Ja verkligen, det påverkar ju allt. Min dåliga sömn har gått upp och ner länge och varierat mellan olika stadier. Senaste tiden (åren) är problemet att jag har svårt att somna, ibland gör jag det inte utan hjälp. Hoppas att du fick sovmorgon i ordets rätta bemärkelse och god långfrukost!

 3. Många som dragits med dålig sömn i vecka tydligen. Jag har drömt mycket också så jag känner inte att jag får ro… det är trist och jobbigt att försöka sköta jobb och livet när man är trött. Ha en härlig helg!

 4. Jag önskar ibland att jag kunde dela med mig lite sömn här och där till dem som har sömnproblem. Jag är lyckligt lottad, sover minst nio timmar per natt, ibland tio,….nackdelen är endast att jag känner att jag nästan sover bort mitt liv.

  • Vad härligt, du får gärna dela med dig! Har haft perioder då jag sovit 10-13 timmar men det är länge sen, kändes lite som jag sov jämnt så förstår din känsla. Nu är jag i en period sen lång tid tillbaka där jag har svårt att somna och sover inte ihållande.

 5. Som pensionär är det ju lättare att hantera dålig sömn. Jag hade två nätter efter varandra med dåligt med sömn den här veckan. Ändå var jag rätt pigg när jag steg upp, sedan sov jag nog en halvtimme senare på dagen. Jag försöker att inte bry mig så mycket när det händer.

  • Ja jag kan tänka mig, även om jag inte är pensionär, att det är lättare att hantera dålig sömn som pensionär. Skönt att du kunde sova senare på dagen, det har jag provat några gånger när jag t.ex. varit ledig och sovit dåligt, men jag blir så konstig av att sova dagtid så försöker låta bli det.

   • Jag hade en lärare i slutet på 50-talet när jag gick i 7:an. Jag vet inte av vilken anledning han tog upp ämnet men han förklarade för oss att det spelar inte så stor roll om du sover eller om du ligger och vilar i sängen. Du blir lika utvilad i vilket fall som helst, jag tror nog inte riktigt på det där nu, men på den tiden trodde man ju på vad lärarna sa… Det är klart att det var lättare att slappna av och somna om man trodde på vad han sa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.