Söndagens smakbit: Mandelaeffekten

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Det har varit skönt med långledig helg efter intensiva jobbdagar, nästan tio på raken. Förutom saker som behövts göras så avkoppling och det har blivit en del läsning. En av böckerna som jag håller på med är Mandelaeffekten av Anne Holt. Ljudboken. Det är den tredje delen med Selma Falck. Smakbiten kommer cirka två timmar in. Reservation för eventuella skrivfel då det är från ljudboken.

Hon var nära att ramla och blev tvungen att ta emot sig med den skadade armen. Duschdörren slog emot kaklet och gick i kras. Selma svor. Hon blev stående och stirrade på det pulvriserade glaset på golvet medan hon plockade bitar av det ur håret. När hon försökte borsta bort några skärvor från axeln skar hon sig i handflatan. Hon stack in handen under kranen och lät det kalla vattnet rinna. Pulsen var uppe i 120 kände hon och stigande. Illamåendet vällde över henne. Hon försökte kräkas, ingenting kom upp utom sur galla som sved mot gommen och tungan. Vattnet blev alltmer ljusrött, till slut var det rent. Handen darrade. Utan att riktigt veta om hon vågade trevade hon sig fram till pulsmätaren på träningsklockan. Hjärtat slog 167 gånger i minuten. Nånting var allvarligt fel.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

22 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Mandelaeffekten

  1. Jeg har ikke lest så mange bøker av Anne Holt, men hun er en forfatter jeg er nysgjerrig på. Så jeg må nok begynne å låne bøkene hennes på biblioteket!
    Ha en riktig fin søndag!

  2. En välkänd författare som jag inte läst då jag inte läser mycket deckare. En skrämmande smakbit har du levererat, att halka i duschen är en mardröm!
    Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.