Söndagens smakbit: Slukhål

Andra advent och som vanligt på söndagar kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Snö, kyla och intensivt på jobbet, så kan veckan lite kort sammanfattas. Och helgen har därför varit mer än välkommen. En del läsning har det blivit. En av böckerna som jag håller på med är Slukhål av Tove Alsterdal, ljudboken. Det är uppföljaren till Rotvälta som jag tyckte mycket om. Har också tillgång till boken så smakbiten är från den.

Den unge stod stilla. ”Vad var det?” sa han. ”Vad då?” ”Det lät som ett djur eller något.” Tommy Oja klev ner igen. ”Hör du det också?” sa han. ”Fan, är det någon som har glömt katten, eller?” Nu gick en stöt genom rören också, ett svagt dunkade. De stod blick stilla och teg. Ljudet färdades omkring dem, dova och undanglidande och sedan med ny kraft igen. ”Källaren”, sa den unge till slut, ”det måste komma därifrån”. (s7-8)

Det är Astrid Terese som brukar hålla i smakbitarna, idag finns de hos Lesekunst.

19 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Slukhål

  1. Ja, det har varit kallare än normalt, verkligen. Som tur är kan jag elda med ved, annars hade elräkningen blivit dyr. Tack för smakbiten, inte läst något av författaren.

  2. Jag har förstått att den här författaren är populär inom genren. Bara titeln ger mig rysningar. Visst kan jag läsa läskiga böcker, men deckare hoppar jag oftast över. Tack för smakbit

  3. Jag var med på bokreleasen av Slukhål och har givetvis slukat Toves bägge böcker i serien från Ådalen. Det var verkligen roligt att höra henne själva berätta om böckerna, hur de kom till och hur hon jobbar. De är verkligen spännande och det är kul att känna igen sig i många av de platser berättelsen utspelar sig på. Där upplösningen utspelar sig känner jag väl igen, har övernattat där ute en av gångerna och kan se exakt hur det ser ut.

    • Vad kul! Brukar vara intressant att lyssna på författare berätta om sitt skrivande. Extra roligt är det när miljöer är bekanta. Jag har läst flera böcker av henne men inte hört henne live.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.