Fem en fredag – Antingen eller

Ljuvligt med fredag och ledig helg. Veckan har om möjligt varit en av de intensivaste jobbmässigt, om inte den tuffaste, i år. Idag har det varit lite, lite lugnare, och jag är glad för det lilla. Som vanligt så är fåtöljen skön när det är dags att besvara frågorna hos Elisamatilda

1. Ta sönder ett pepparkakshus eller ett hus av Lego, och varför? Jag har inte något minne av att ha gjort pepparkakshus eller hus av Lego, så lite svårt att svara på. Men varför inte båda om jag hade gjort dem?

2. Egenbakade eller köpta pepparkakor, och varför? I år har jag för första gången på decennier gjort en egen variant av ett slags pepparkakor som mer liknar småkakor. Goda blev de. Vanliga pepparkakor gjorde jag i uppväxten, köpta har det blivit någon gång också. Men som vuxen har jag inte varit någon stor konsument av dem.

3. Insnöad med din närmaste granne eller insnöad ensam, och varför? Ensam alla gånger. Inte förtjust i påtvingat umgänge. Och det räcker att jag hör lite väl mycket från en av min närmaste grannar, tyvärr lite väl lyhört.

4. En grön jul eller en regnig jul, och varför? Ingetdera egentligen men om jag måste välja så grön jul. Det blir så blött och fuktigt med regnig jul.

5. En plastgran eller riktig gran, och varför? Har varken det ena eller det andra. När jag växte upp hade vi riktig gran, men som vuxen har jag inte brytt mig om att ha någon.

16 reaktioner på ”Fem en fredag – Antingen eller

 1. Svarade ungefär som du på sista frågan. Sedan är jag mäkta impad över dina bakkunskaper och himla skoj att kakorna blev goda också:-)
  Sedan var det en liten överraskning att du inte byggt Lego. Trodde det hade alla gjort. Men pepparkakshus har jag heller inte skapat. Lika bra det, då jag inte gillar pepparkakor;-)

  • Haha bakkunskaper vet jag inte men det går framåt… 😉 plus är helt klart när det blir gott och en slipper tillsatser och bestämmer innehållet själv. Det är avkoppling också, Lego har jag inte hållit på väldigt lite med, så inget kegohus Jag tyckte om pepparkakor som barn, men blev sen lite mätt på dem, men kakorna jag gjort är goda att äta emellanåt. 🙂

  • Ok, ja så är det nog för en del. Har en barn och barnbarn till exempel så är det gran och julklappar under som gäller, om en firar jul på det sättet. Så var det i uppväxten men nu bryr jag mig inte om att ha gran inne.

 2. Jag vill varken ha grön eller regnig jul, jag vill ha en vit jul, men det är sällan det inträffar här på ön i alla fall och jag misstänker att det inte blir så i år heller. Ha en skön helg!

 3. Jag har lidit av julångest i många herrans år, ända sedan dottern var liten och jag jämförde vår jul med alla andras. Sen slutade jag fira jul under många år, nu då jag har två små barnbarnsbarn så tänker jag njuta av deras julupplevelse och bidra det lilla jag kan. För julen är barnens högtid.

  • skönt att den verkar ha släppt lite och att det blir att njuta av den med barnbarnsbarn! Jag har blandade känslor för julen, gör ingen stor grej av den, utan det jag vill, men vet många som stressar tyvärr.

 4. Ja det är ju rätt – har man byggt ett hus vare sig det är av pepparkaka eller lego så har man rätt att ha sönder dom själv 🙂
  Låter spännande med en småkaka som smakar pepparkaka – lite enklare att göra än vanliga pepparkakor
  Ha en fin lucia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.