Fem en fredag – mätbart

Fredag och långledig helg känns skönt så här i slutet av årets första vanliga oxvecka. Det är dags för fem hos Elisamatilda

1. Hur har du varit snabb i veckan? Inte känt mig särskilt snabb. Gjorde illa mig i veckan så den eventuella snabbheten drogs ner.

2. Hur har du varit energisk i veckan? Energisk vet jag inte, men har försökt hinna med saker på jobbet och det har varit mycket.

3. Hur har du varit effektiv i veckan? Det vet jag inte om jag varit. Men se frågan ovan. Ordet effektiv är jag inte så förtjust i egentligen.

4. Hur har du varit kort i veckan? Inget minne av att ha varit det, ganska lång.

5. Hur har du varit ditt bästa i veckan? Hjälp många besökare på biblioteket som jag jobbar på. Nu när skolor börjar och allt sätts igång så är det många som behöver hjälp.

20 reaktioner på ”Fem en fredag – mätbart

  • Ja januari är tuff då allt sätter igång men nu är det iaf bara halva kvar. Jag hade lite ”tur” med skadan, kunde blivit värre, nu börjar det bli lite lättare. Tack, detsamma!

  • Tack, ja det går åt rätt håll, lite orörlig men det känns bättre nu. Effektiv-ordet är jag lite allergisk mot. Jobbat förut i bransch där allt handlade om effektivitet fast det var inte särskilt effektivt….

 1. Så jag skrattade åt dina svar i början. Svarade ungefär likadant som du, men min ”ursäkt” är ju att jag är pensionär, vilket du inte är. Men det gäller ju att vänja sig hur det kommer vara sen;-)
  Sedan hoppas jag verkligen att du inte skadat dig allvarligt och att du mår bättre nu.

  • Haha ja det kan vara bra att vänja sig i god tid, kanske inte flera decennier eller så är det det en ska göra 😀
   Tack det känns bättre nu, är lite lättare med rörligheten, hade lite tur kunde blivit värre.

 2. Effektiv! Håller med dig, det är inget bra ord. Under mitt arbetsliv som var långt, från 1962 till 2012, så handlade de sista 10 åren väldigt mycket om effektivisering, utan någon större hänsyn till kunderna. De första åren däremot de handlade mest om att uppfylla kundernas önskningar bättre än konkurrenterna. Det var en betydligt bättre, mänskligare och roligare tid. Ha det bra!

  • Har också varit med om liknande i andra branscher som jag jobbat i, det var inte någon höjdare och inte bra för varken kunder eller personal. I min nuvarande bransch, bibliotek, är det besökarna som står i fokus som det ska vara. Ha det bra du också!

 3. Jag var så glad då bokbussen åter började köra denna vecka. Äntligen fick jag påfyllning med lite nytt att läsa. Förstår att det är mycket på din arbetsplats, och jag tycker inte heller om ordet effektiv. Möjligen om man säger t.ex Denna produkt tar effektivt bort smutsen…

  • Har den börjat gå efter helgerna? Det förstår jag är efterlängtat. Ja bibliotek går ju lite hand i hand med terminer dvs skola, jobb osv och när allt startar där som efter helgerna så är det den tid vi har som mest och framåt under terminen. Men det är kul när det händer saker, om än tröttande. har haft jobb där det inte funnits så mycket att göra och det är också… tröttande, ostimulerande, föredrar det som det är nu. Effektivt kan vara ett ord att använda i det sammanhang som du nämner och möjligen något till men lite allergisk mot ordet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.