Skräp – Fem en fredag

Det är fredag och temat hos Elisamatilda är skräp.

1. Var finns mest skräp hemma hos dig? Jag har skräp som återvinningsgrejer mest i hallen, som är ganska stor. Liten hörna där det inte syns så bra. Men det finns också på andra ställen i lägenheten…

2. Hur många mejl finns i din inkorg? Jag har flera inkorgar och antalet sparade vet jag inte riktigt men det är …. många. En del behövs men kan nog rensa bort en del…någon regnig dag.

3. Vad är det äldsta som ligger i din fryst? Oj, det kan nog finnas fler saker, t.ex. någon matlåda.

4. Vad har du sparat som är trasigt? Kommer inte på något trasigt som jag sparat. Men har grejer som som ska slängas, lite för tunga och det behövs bil då den återvinningen inte finns där jag bor.

5. Vilket rum tar längst tid att städa? Det är nog hallen som är lite bökig.

8 reaktioner på ”Skräp – Fem en fredag

 1. Korta och koncisa svar. Du och jag verkar vara de enda som samlar soporna i hallen. Nära till ytterdörren;-)
  Har knappt några mejl i inkorgen. Sparar ”viktiga” mejl i olika mappar. Annars raderar jag dom alltid dagligen. Klarar inte av hundra- eller tusentals mejl. Hur hittar man?

  • Ja det var inte så mycket att orda om 😉 nära ytterdörren ja det verkar inte vara så många som har det…sparar också i mappar eller taggar dem med kategorier. Jag hittar bra i mina mejl inkorgar 🙂

 2. Jag bor på 46 kvadrat, beställer hem mycket på nätet, kartongerna är skrymmande och inte alls anpassade efter innehåll. Får gå till återvinningen en bra bit bort flera gånger i veckan och det är så opraktiskt. Önskar vi hade en sopsortering vid lägenheterna, men här har vi bara två kärl.
  Tröstar mig med att jag ändå måste gå ut med hunden så då kan jag släpa med mig skräpet också…

  • Ja det blir mycket kartonger etc när en beställer på nätet, jobbigt att ni inte har det nära. Vi har vanliga sopsorteringen nära men andra grejer är det för långt att ta sig till, för att slänga, bil ett måste. Ja med hund blir det nog mer av att slänga, jag tar det oftast på väg till jobbet.

 3. Våra återvinningssopor samlar vi i hallen i ett stort skåp där vi har 3 stora plastlådor + två mindre. En gång i veckan åker sen min duktiga gubbe iväg med dom. Men det är otroligt hurmycket skräp man får ihop på bara några dagar…..
  När det gäller mail samlar jag endast på det som är viktigt, dom andra tar jag bort direkt jag läst dom och så rensar jag allt efter 1-2 veckor ungefär.
  KRAM/Susie

  • Hallen är ett bra ställe för skräp om en har möjlighet till samling där – nära dörren;) ja du en undrar över allt skräp som blir…ordning och reda låter det som med mejl. Jag har flera e-postadresser dels jobbets och dels egna så det ser olika ut med rensning då jag jobbar i mejlen. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.