Fem en fredag – Ring, ring

Fredagskväll och dags för fem hos Elisamatilda

1. Hur mycket använder du ring-funktionen på din telefon? En del samtal på jobbet mest inkommande och då och då ringer jag. E-post är bra men ibland så kan det bli många onödiga vändor i mejlväxlingen. Privat blir det mest samtal med min mamma, regelbundet.

2. Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon? Oj, det minns jag inte, men lär väl vara ett par timmar eller något sånt.

3. Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring? Det var nog en del men ännu mer när jag flyttade hemifrån.

4. Är ljudet normalt på eller av?Det är mest av. Ibland är den också av på natten vilket är lite dumt men det är en vana som jag inte lyckats bli helt av med.

5. När spenderar du mest tid med att använda telefonen? Jag använder den en hel del på kvällarna. Lyssnar mycket på ljudböcker via telefonen, eller paddan. Och gör även annat. Men paddan används till bloggande, större skärm.

15 reaktioner på ”Fem en fredag – Ring, ring

 1. Vi som brukar ha mycket gemensamt i Elisas utmaning har inget gemensamt alls idag. KOnstigt;-)
  Ett undantag dock – att vi använder mobilen mest på kvällen. Men även då använder vi den för helt olika saker. Hahaha:-) Har ingen padda (än). Läser bloggar, kommentarer och tidningar på mobilen, men bloggar och mejlar nästan uteslutande från laptopen.

  • Ja det kändes konstigt att vi som brukar ha mycket gemensamt har så lite, ovanligt! Undantaget var ju också lite annorlunda;) mobilen har för liten skärm att hålla på länge med så bloggande och annat blir via paddan. Läser sällan tidningar på paddan men ibland, har fortfarande papperstidning faktiskt;). Laptopen använder jag till annat.

 2. Jag funderar på att skaffa en padda som jag kan ha i köket när jag sitter där. Jag är inte pigg alls på att använda mobilen med mina söndervärkta fingrar. Och den stationära datorn den står ju där den står. Vi får se hur det blir, kanske kommer ett erbjudande jag inte kan motstå?

 3. Det är otroligt så många funktioner det finns på mobilerna. Jag köpte en ny i höstas och det kändes som en ny värld öppnade sig. Gillar inte min ”padda”, den ligger mest oanvänd!
  Trevlig söndag!

 4. Nu när vi lägger om hemtelefon till en mobil som jag ska bära med mig överallt (fy 17 vad jobbigt) så MÅSTE man väl börja använda sig av den också. Har bytt ut vårt mobila bredbandsabonnemang till fasta telefonen (som lades ner här på Gotland för ett par år sen), till ett vanligt mobilabonnemang och dessutom bytt leverantör från Telia till Fello (som ägs av Telia men är mycket billigare). Men det dröjer några dagar innan jag får simkortet från dom. Vi har dock kvar mobilt bredband hos Telia för datorn. Telia är det enda heltäckande här på ön…..
  KRAM/Susie

  • En vänjer sig vid mobilen så det kommer du nog att göra. Bära runt på den jämt behövs inte, om en inte vill, syns ju vem som ringt och så. Beror ju på hur stor mobil en har också tänker jag gällande att bära den med sig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.