Fem en fredag – trängsel

Fredagskväll och dags för fem om hos Elisamatilda

1. Finns det någon trängsel du undviker? Jag har aldrig varit förtjust i trängsel och undviker det i den mån det är möjligt. Det gäller allt från tåg, bussar till butiker. Numera handlar jag mycket på nätet, och går jag i butik och handlar mat så är det på tider då det är mindre folk.

2. Vilken var den senaste större folksamling du deltog i? Det är länge sedan jag var i någon riktigt stor folksamling. Senast var nog i London på sport- och kulturevenemang.

3. Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel? Ja, det har den gjort. Jag håller större avstånd till människor än innan, i allt från butiker till tåg och bussar. Och fortsättningsvis i mitt jobb, i den mån det är möjligt. En del besökare har tendens till att komma lite väl nära inpå för min smak.

4. Vad är det längsta du stått i kö? Oj det minns jag inte riktigt. Men kanske någon gång i London. Jag har köat en del där till olika premiärer och liknande.

5. Var trängs du mest? Jag trängs sällan om det går att undvika, men tåg och bussar har jag trängts mycket på förut. Inte alls kul. Numera åker jag kortare resa till och från jobbet och det är oftast mindre folk än före pandemin.

8 reaktioner på ”Fem en fredag – trängsel

 1. Dina svar hade kunnat vara mina, på ett ungefär alltså. Rent allmänt är trängsel och köer i alla former bortkastad tid. Man känner liksom sekunderna tickar iväg och kastar bort ens fritid. Så ser jag i alla fall på bil-, telefon- och kassaköer.

  Vad gäller pandemin så kan jag inte låta bli att fundera över hur lite folk tänker. Inte alls i mina ögon. Momentet när restriktionerna släpptes var det fritt fram för alla att gå nära varandra igen. Cirka 1500 nya Covid-fall/dag och cirka 60 döda/dag bevisar att pandemin lever i högsta grad, tyvärr.

  Måste säga att jag ”känner” drygt tio personer i alla åldrar (den yngsta är 16, den äldsta 75) som drabbats bara den gångna veckan. Personligen skulle jag se det som en grav förlust att snubbla på målsnöret när jag nu ändå klarat mig i drygt två år.

  • Ja såna köer som du nämner liksom tågköer vilket blivit vanligt är slöseri och en kan ju inte göra så mycket när en sitter i bil eller tågkö. Telefonkö kan man iaf avsluta om det inte är väldigt akut. Kassaköer undviker jag, går på självscanning.

   Javisst är det så att pandemin inte är över på något sätt och en funderar över hur tänket är, inte minst är det lite naivt från beslutsfattarna att bara släppa alla restriktionerna på en gång kan jag tycka, men men det är som det är.

   Jag känner också många som drabbats, flera strax innan restriktionerna släpptes och fler som gjort det efter. Nej en vill ju inte det särskilt när en klarat sig så länge, vi får göra så gott vi så kanske vi klarar oss, hoppas på det!

 2. Jag har haft turen att efter dom första 5 arbetsåren i Stockholm (på apotek) slippa åka kommunalt. Därefter var det bil som gällde och då slapp man kö igen. Vi öppnade inte firman förrän 10 – stängde 18 och så skulle man fixa lite, så vi åkte inte hem förrän vid 18.30 och då var det inte heller nån kö. Men vad jag har sett så är det kö nästan vilken tid som helst på dygnet numera…..
  KRAM/Susie

  • Jag åker inte bil men hör att det är en hel del köer, av arbetskollegor men beror nog också på det som du nämner; tiden de åker. Tidigt går det bättre både morgon och kväll säger en kollega, men sedan har de nog att göra med körvägen och dag också. Det märker jag som åker kommunalt… Kram

 3. Vi tycker helt lika. Dock måste jag säga att jag tycker det är trist att man helt kommit ifrån att vänskapligt ge en kram eller bara röra lätt vid varandra när man möts. Det har liksom vuxit till sig en barriär, en osynlig mur mellan oss människor, det tycker jag är sorgligt. Främmande människor har jag aldrig velat ha tätt inpå…
  Trevlig helg

  • Ja vi verkar göra det. Ja det har sina sidor det där, men nu kramas väl en del igen, eller? Jag tycker att det är skönt att slippa att okända personer rör vid mig, om än vad som verkar vara vänskapligt….Få se om det kommer tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.