Fem en fredag – segt

Det har inte duggat så tätt med inlägg här på bloggen senaste tiden, inte varit på g för det. Men nu tänkte jag i alla fall svara på fem hos Elisamatilda

1. Vad går långsamt i ditt liv? Inget som jag kan komma. Möjligen att jag inte varit/är på g men sånt är livet ibland.

2. När är du som mest avslappnad? Just nu. Fredagskväll. Sofflocket. Helg. Ledig.

3. Vad har du slarvat med på sistone? Inget som jag kan komma på som slarv. Men sovit dåligt flera nätter och det påverkar det mesta.

4. Vad har varit tjatigast den här veckan? Mycket upprepningar i media och även om det är viktiga nyheter så blir det tjatigt när de är samma som syns lite överallt.

5. Har du någon surdeg att ta tag i? Mig själv….. 😀 Skämt åsido så finns det nog både det ena och det andra men de får vara till en annan gång.

12 reaktioner på ”Fem en fredag – segt

 1. Minns när jag fortfarande jobbade – då var fredags kvällen helig. Åtminstone efter att jag fyllt 40 eller så. I tjugoårsåldern orkade man ju fortfarande med party efter en hel jobbvecka…
  Vad gäller nyhetsrapporteringen håller jag helt med dig. Det värsta är att det blir så himla fel. Först drygt två år med Corona-pandemin som sedan slutade abrupt när invasionen av Ukraina började. Snälla, jag önskar mig nåt positivt…

  • Jag har förstått på människor runt mig som gått i pension att dagarna blir mer lika och att fredagskänslan inte är densamma, kanske fredag hela veckan istället som en vän sa 😉

   Ja det finns ju positiva saker mitt upp i elände och det behöver vi för att orka.

 2. Att sova gott är viktigt, men det händer att jag får jag korta perioder då det är svårt att somna och jag ligger och vänder mig fram och tillbaka. Nu är det ett bra tag sedan det hände senast. Men när det händer försöker jag strunta i att jag inte somnar och försöker bara ligga och slappna av. Det var värre innan pensionen, då tänkte jag ofta – skit nu är det bara 4 timmar till jag ska upp.
  Jag har en högtalare i sovrummet och när vi lägger oss, sätter jag på en spellista med lugn skön musik på låg volym. Spellistan är på 60 minuter och som regel har jag somnat långt innan den är slut.

  • Ja sömn är väldigt viktigt. Det är ju individuellt hur mycket sömn en behöver och så men det tar på krafterna att sova dåligt. Ja det där med att tänka på antal timmar kvar har jag gjort men länge sen nu, lyckades bryta den trenden. Jag har försökt med musik (och mycket annat) men musik, även lugn, funkade inte för mig. Som tur är så sover jag bättre en del nätter.

 3. Sömnen är så viktig. Har haft dottern här ett par nätter och valt att låta henne låna min säng för att få vila ordentligt. Men, hon är normalt uppe klockan sex och somnar vid nio, jag vaknar nio och somnar ett på natten, så vi fick försöka anpassa oss med varandras dygnsrytm. Håller med dig om nyhetsflödet, det är för mycket just nu, blir så illa berörd och man ska ju inte blunda men måste ju ändå fortsätta leva sitt liv.

  • Ja den är livsviktig. Förstår att det behövdes anpassning mellan er då ni har olika dygnsrytm. Jag har erfarenhet av det du nämner med min mamma, men det är tvärtom: hon går upp och lägger sig tidigare oavsett dag. Jag tror en blir knasig om en försöker följa allt i nyhetsflödet, hur viktigt det än är att följa vad som händer. Som någon klok person skrev någonstans så är det inte är antalet timmar en följer/läser nyhetsflödet och höra samma om och om igen som är avgörande. Det tror jag på. En kan ju bli knasig om en försöker läsa allt.

 4. Har också problem med sömnen, inte så konstigt när jag är nattjobbare. Men nu har jag ju varit sjukskriven sen i januari, borde ju kunna sova som folk då, men icke, vaknar i ottan och har svårt att somna om, men men…kan ju ta en tupplur under dagen, så det går ingen nöd på mej.
  Lediga fredagkvällar är inte dumt!
  Ha en fortsatt fin helg!

  • Tror att dygnsrytmen sitter i ryggmärgen sedan kan den förstås ändras beroende på vad som händer i livet. Du är ju van nattjobbare så förstår att det kan bli lite störningar nu när du inte gör det, är sjukskriven. Men skönt att du verkar kunna ta en tupplur på dagen. Det har jag försökt med om jag sovit dåligt när jag kan göra det, men det funkar inte. En tupplur blir till timmars lur….ja ledig fredagskväll är extra skönt när det som nu är ledig helg. Jobbar en helg så tycker jag inte att fredagskvällen är fullt lika skön men det får en ta då… Tack, detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.