Fem en fredag – verb

Långledig helg, snö och ruskväder. Tja sånt är livet ibland. En får ta det som det kommer. Är ju i alla fall skönt med ledighet. Nu till de fem frågorna hos Elisamatilda.

1. När lånade du senast? Som bibliotekarie lånar jag jämnt och ständigt böcker.

2. När badade du senast? Badar sällan. Duschar men inte stup i kvarten.

3. När betalade du senast? I förrgår då jag köpte frukt och grönsaker.

4. När väntade du senast? På buss och tåg väntar jag ofta, senast igår.

5. När spelade du senast? Länge sen jag spelade något instrument, spelar inte på lotto men gjort det någon enstaka gång för evigheter sedan.

25 reaktioner på ”Fem en fredag – verb

  • Låter bra, skönt att du har nära. Det kan vara skönt ibland att vänta, men beror på om en har tid att passa och det är förseningar, då är det mindre roligt.

 1. Igår tog jag bilen till jobbet och det straffade sig direkt med långa köer på vägen hem. Men ändå skönare att sitta i en varm bil jämfört med att stå ute och vänta på diverse färdmedel.

 2. Så bra du har det som har tillgång till ett stort utbud av böcker! Det är ganska trist att vänta på bussen men det är inte så ofta jag åker buss. Men tur att den möjligheten finns.
  Trevlig helg!

  • Ja det är en guldgruva och julafton stup i kvarten 🙂 skönt att inte behöva åka buss, förseningar är det ofta här, inget kul alls. Men visst, hur att det finns. Tack detsamma!

 3. Det är kul att läsa att så många lånar böcker på biblan! Tycker det är en så fin förmån vi har, och om jag förstått det rätt kommer man att så småningom göra om så att alla bibliotek är kopplade till samma system vilket underlättar även fjärrlån. Trevlig helg

 4. Härlig med en långhelg för dig. Hoppas dock att du inte får jobba över Påsk som ”straff”;-)
  Jag gör precis motsatsen – badar dagligen och duschar bara under sommaren. Skulle inte kunna leva utan ett badkar med ett hett skumbad under vintern. Skulle aldrig tina upp ju;-)
  Buss, tåg och tunnelbana väntade jag också på dagligen när jag fortfarande jobbade. De slipper jag nu, även om jag åker kommunalt in till stan. Ingen idé att ta bilen med trängselavgift och skyhöga parkeringsavgifter mitt i stan.
  Har spelat ett enda instrument – blockflöjt när jag var 7 år. Det höll inte i sig kan jag säga. Lotta har jag aldrig spelat, Stryktipset däremot och V75 (ett gäng på jobbet) har jag spelat för många, många år sedan.

  • Ja urskönt, var mer än välbehövligt! Flera korta veckor till framöver, vi har stängt påskhelgen och det känns bra 🙂 aha där ser en, ang bad och dusch, vi kan ju inte göra lika i ”allt” 😉 blockflöjt har jag också spelat, huvaligen stackars omgivningen som fick höra mig göra det…;)

  • Bibliotek är guldgruvor, inte försent med besök igen. Jag träffar olika varianter av det dagligen, en del har inte varit på bibliotek sen barnsben och blir sen stammisar. 🙂

  • Vad roligt att du haft ansvar för skolbiblioteket, viktig uppgift. Inte behöver du skämmas över att du inte lånar. Det kan gå i perioder hur en gör, möter en del som lånat som barn sen kommer 30-40 år senare och tom blir stammisar. Det är ett jätte roligt jobb, full fart och ösigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.