Fem en fredag – Ysch

Skönt med fredag och ledig helg, dags för fem hos Elisamatilda

1. När blev du senast störd av ljud? Det händer titt som tätt då det är lyhört där jag bor. Och så mycket ljud när en som jag pendlar: mobilsamtal musik och inte bara från en person…När jag är trött stör det mig mest.

2. När senast höll du något hemligt? Det gör jag för närvarande. En sak som sagts i förtroende.

3. Vad är den längsta period du inte har pratat? Några dagar. Jag tycker om tystnad, bristvara numera.

4. När är du som mest högljudd? Hm knepigt, tror jag är det när jag blir väldigt irriterad. Då tröttnar jag liksom.

5. Vilket ljud ger dig mest obehag? Tandläkarens diverse ljud och ett från en granne som låter som en drar med kniv på porslin. Men det är inte det utan något annat.

18 reaktioner på ”Fem en fredag – Ysch

 1. Det gör en ju väldigt trött att alltid vara omgiven av ljud, och speciellt om man tycker om tystnaden. Förtroenden ska man vara rädd om! Ha en bra helg!

  • En är nog inte medveten om hur mycket ljud det är runt en, vardagen är ju fylld av det. Tystnad är skönt och en bristvara kan jag känna. Eller hur, förtroende är viktigt att kunna vårda. Tack detsamma!

 2. Folks brist på respekt för andra människor visar sig ju ofta i det där med mobilsamtal/-musik/-spel. I dag tungades jag lyssna på en mobil som pep i nästan en timme. Killen satt och spelade spel på tåget. Han tog inget extra för att hela vagnen fick lyssna på hans pipande.

 3. Svarade nästan likadant på fråga 5.
  Du kanske bor i ett nybyggt hus. Har nämligen förstått att ”nybyggen” är betydligt mera lyhörda än lägenheter byggda inom miljonprogrammet. Nackdelen där är dock att man måste borra hål för varje tavla man hänger upp. Å borrljud i ett flerfamiljshus är inte roligt…

  • Har också hört vänner säga att nybyggda hus kan vara lyhörda. Men tror det är olika. Jag bor i ett ganska gammalt hus, lyhördheten beror kanske på det att det är äldre med många år på nacken med diverse krämpor….

 4. Jag är också ljudkänslig och märker skillnaden när jag hälsar på mina tjejer i förorten, i många länder är man väldigt högljudda när man pratar och deras grannar kommer från många olika länder och har en helt annan ljudnivå, dessutom sent in på nätterna. Skulle aldrig orka med det…ja öronproppar kanske skulle vara ett knep. När det gäller tandis är det kombinationen av ljud och lukt som får igång ett flyktbeteende! Trevlig helg

  • Jag tror att ljudkänsligheten kan se lite olika ut under olika perioder i livet, iaf har det varit så för mig. När jag var yngre så blev jag inte störd men med årens lopp och en ökning av ljud (som det blivit i samhället) så har jag blivit mer känslig. Jag använder öronproppar, testat olika, hörs igenom många vid vissa lägen men dämpar lite iaf. Håller med om ljud och lukt kombinationen hos tandis, sitter i länge.

 5. Ja, tystnad är en bristvara! Förstår mig inte på dem som sitter på offentliga platser och samtalar högt i mobilen om de mest privata ting. Ljuden hos tandläkaren är inga favoriter hos mig heller.
  Trevlig helg!

 6. Tandläkarljuden nej, de är inget vidare!
  Jag kan numera ganska enkelt ta av mej mitt yttre ci och hörapparaten, och hux flux är jag nästan döv, kanske inte så dumt ibland när det är mycket ljud omkring en!
  Ha det gott!

  • Hm, ibland önskar jag att en kunde välja bort ljud en inte vill/orkar höra, trycka på någon knapp eller så, kanske blir det möjligt i framtiden….Samtidigt vill en ju höra så ja det är inte helt lätt det där. Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.