Fem en fredag – gott och blandat

Ledig fredag och fyra dagars långhelg är superskönt och nu dags för fem hos Elisamatilda med lite blandat.

1. När var du senast helt offline? Det är jag varje dag någon gång, riktigt skönt, upptäckt att världen inte går under 😉

2. Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad? Ingen aning, är nog inte den som går på maskerad.

3. Vilka två val behövde du senast välja mellan? Oj det var nog på vad jag skulle kolla på igår, film eller serie. Det slutade med att det blev både en Beck film och ett par avsnitt av Grantchester. Sugit lite på karamellen när det gäller senaste säsongen.

4. Vad gjorde du senast i skogen? Skog och skog men det finns en slags sådan i närheten som jag promenerar vid eller genom då och då.

5. Vilken aktivitet gör du helst ensam? Jag gör mycket på egen hand. Passar mig, har lätt för att göra saker på egen hand.

22 reaktioner på ”Fem en fredag – gott och blandat

 1. Det gäller ofta att suga på karamellen med tv-serier tycker jag. Jag kan ibland vänta helt med att titta på saker för att jag bara ska kunna se på fler avsnitt i taget. Men då tar det ju också slut lite för fort. Inte lätt 😉 Ha en fin dag!

  • Ja precis sådär är det med både tv-serier och böcker särskilt när det inte har skrivits fler och en inte vet hur länge en kan behöva vänta på nästa 😉 tack, detsamma!

 2. Alltså jag vet inte vad du tycker, men den senaste säsongen av Grantchester var en stor besvikelse. Det kan inte vara lätt att komma upp med nya idéer mellan Will, Leonard och Geordie, men den här gången var det otroligt träligt. Hoppas att nästa säsong ”hottar till” en aning.
  Att göra saker på egen hand är väldigt viktigt, speciellt om man har en partner. Det finns inget värre än att göra allt tillsammans. Då nöter man bara på varandra och har aldrig nåt roligt att berätta för varandra.

  • Ojdå, vad trist att du blev besviken, jag har ju inte sett hela säsongen än, men jag har inte blivit det hittills. Samtidigt så är fallen inte det som gör serien sevärd, inte någon säsong sas;) det är mer Leonard (och den här säsongen blir en ju så upprörd!?) Will och Geordie och vad är det hon heter som hjälper dem?
   Ja göra saker på egen hand är särskilt viktigt för den som har partner, blir nog jobbigt om allt ska göras tillsammans och då på mer än ett sätt. Jag har aldrig haft svårt för att göra saker på egen hand men känner flera som inte klarar det tyvärr.

  • Ja varför bara välja ena när en kan välja båda! Jag går inte i stora skogar själv, men små går bra. Jo en del vill en väl ha sällskap till men jag har lätt för att göra saker på egen hand.

 3. Offline. Det händer förstås ibland men aldrig medvetet. Det känns bra att vara anträffbar, men jag väljer ändå själv om jag vill svara. Vill jag inte svara har jag ett färdigt sms ”jan kan inte prata just nu” som jag skickar.
  Valet mellan film och serie. Som regel tycker jag bäst om film men det finns några serier som jag fastnat riktigt ordentligt i. Just nu Transplant i C More, sedan gillade jag Band of Brothers. Godless på Netflix har jag sett flera gånger. Men oftast när det gäller serier så ser jag 3-4 avsnitt sedan tröttnar jag.
  Grantchester såg jag för något år sedan och jag tyckte mycket om den, sedan slutade jag bara att titta på den.

  • Låter bra. Tror jag är ganska ensam om att vara offline lite då och då, det är ganska skönt. 😉 Numera pratar man ju sällan i telefon känns det som, det är mycket mindre i jobbet också.
   Serierna du nämner, förutom Grantchester, har jag inte sett. Men det finns ju en uppsjö. 😉 Jag ser nog mer serier än film men det växlar. Jag kan tröttna efter något avsnitt på en del serier andra fortsätter jag med. Grantchester är mysig den vill jag inte missa.

 4. Jag bor i radhusliknande hyreslänga med många trevliga grannar. Brukar alltid få sällskap när jag ska ut och gå med hunden, såpass att jag ibland helst vill smyga iväg ensam….Det kan liksom bli för mycket av det goda…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.