Det här med att välja bok – svårt lätt eller mittemellan?

Imorse hände det som sker mellan varven. Jag skulle välja ljudbok. Vad skulle det bli? Vad kände jag för? Helt plötsligt så var det inte så lätt att behöva välja. Läslistan är lång som bara den och det borde ju egentligen vara superlätt. Men ibland är det, det motsatta. Och jag kan längta efter när det inte var så stort utbud. Samtidigt som jag tycker om att det finns att välja mellan 😉

Min strategi för att välja är oftast inte särskild finslipad. Ibland kör jag ole dole doff…Hur gjorde jag då imorse? Jo jag kollade in listan över sommarläsning som jag totade ihop i juni. Kände jag för någon av dem? Och kom fram till att japp det gjorde jag. Det blev sjunde delen i serien med Van Veeteren. En favoritförfattare och ja ett ”säkert” kort. Ibland är det inte så dumt med listor även om en inte följer dem helt och fullt, så finns det ju nytta med dem. 😉

Hur väljer du? Solklar plan? Metod?

Annons

10 reaktioner på ”Det här med att välja bok – svårt lätt eller mittemellan?

 1. En plan finns men det är ytterst sällan jag följer den. Nu har jag ju en jättesommarhög att välja från och det som styrde senaste valet var formatet. Jag orkade inte läsa något tungt, i bokstavlig mening, så det fick bli den lättaste pocketboken.

  Ljudböckerna är nästan svårast att välja. Jag pausade min pågående häromdagen för den tog sååå lååång tid och började lyssna på Nessers nya istället. Det är tre olika uppläsare och alla varnar för den tredje. Vi får se, än är jag bara på första delen och so far so good.

  • Intressant det där med formatet. Det kan styra för mig också då jag ofta läser fysiska böcker innan John Blund hälsar på. För tjocka tunga böcker läses inte i sängen och pocket har oftast för liten text för mina ögon.

   Ljudböcker är knepiga och för låååånga har jag ett ett par som jag inte kommer vidare med pga det. Så tredje uppläsaren är inte något vidare enligt vad du läst/hört? Vem är det som läser?

   • Anna-Maria Käll, Reine Brynolfsson och Mirja Turestedt är uppläsare av varsin del och det är då Turestedt som många inte tycker är bra. Men sånt är ju väldigt individuellt så vi får se hur det blir. I värsta fall får jag låna boken och läsa klart (även om jag verligen tycker att Nesser gör sig allra bäst som ljudbok).

   • Jag kollade om jag skrivit något omdöme om hennes uppläsning (bra med bloggen). Hittade några, ett tag sen, men har för mig att det var ok, lite tamt men minns egentligen inte så mycket mer. Men det är ju som sagt individuellt sedan tycker jag också att det kan vara olika från bok till bok, iaf är det så för mig med till exempel Brynolfsson. En del uppläsningar har inte varit rätt för boken, andra jättebra. Anna maria Käll var det länge sedan jag hörde, tycker hon är jättebra! Håller med om Nesser bäst som ljudbok. Blir intressant att höra vad du tyckte om uppläsning sen.

 2. De fysiska böckerna gör jag en tbr för varje månad och väljer från den högen! Det är lite lättare än att stå framför hyllan med runt 200 olästa och försöka välja en 🙂 Ljudböcker tycker jag är svårare! Där blir det nästan att det är för mycket så jag måste veta exakt vad jag vill lyssna på för att kunna starta en ny.

  • Aha och du följer TBR varje månad? Det är strongt gjort. 🙂 Då har du att välja mellan med 200 olästa men skönt att det verkar gå ganska lätt att välja, jag kan ha svårt att välja mellan 2 ibland 😉 Så svårare att välja ljudböcker alltså? Det kan vissa gånger vara klurigt med båda formaten för mig….

 3. Jag är lite petig när det gäller ljudböcker, jag lyssnar nästan bara på feel-goodböcker. Ibland väljer jag efter författare, men också efter uppläsare. För mig är det superviktigt hur den som är uppläsare läser. Jag har några favoriter.

  • Det är nog många som väljer efter uppläsare men också författare. I alla fall så gör jag det. Tycker det är kul att testa nya författare och uppläsare, fått många favoriter. Funkar inte uppläsningen så är det inte kul, händer att uppläsare som jag gillar läst olika bra också beroende på bok. Feelgood är poppis, märker det inte minst i mitt jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.