Söndagens smakbit: Carambole

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Semestern är snart till ända, vet inte vart tiden har tagit vägen. Det är alltid skönt med ledighet och jag hade kunnat fortsätta. Men får se fram mot nästa semesterperiod. Sedan har jag, som tur är, ett jobb som jag trivs väldigt bra med vilket underlättar. Det är inte direkt tråkigt att jobba med och ha tillgång till böcker. 😉

En av böckerna som jag håller på med är den sjunde delen i serien med Van Veeteren av Håkan Nesser. Ljudboken. Nessers böcker må klassas som och vara en deckare men är långt ifrån vanliga sådana. Tycker jag. Ljudboken läses av författaren vilket är pricken över iet. Smakbiten kommer lite över fem timmar in i ljudboken. Reservation för eventuella skrivfel.

Själva bristningen, för det var den som angav den nya utkomst riktningen, hade uppstått när han slog … i huvudet med röret. I samma ögonblick som han gjorde det, såg han alldeles tydligt att det varit oundvikligt ända från början, men också att han omöjligen kunde ha vetat om det. Inte förrän han stod där och redan hade gjort det, då var det självklart. En följd helt enkelt. En i efterhand förutsägbar och alldeles logistik händelseutveckling. Lika naturlig som natt efter dag, som leda efter glädje och lika aningslös som gryningen måste vara om skymningen. En verkan av orsaker som hela tiden legat utanför hans kontroll, men som icke desto mindre funnits där.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger

16 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Carambole

  1. Oj, ser att det är tjugo år sedan jag läst Nesser. Jag läser knappt några deckare men läste Kim Novak badade inte i Genesarets sjö då för länge sedan. En sympatisk författare o jag förstår att det är extra roligt att lyssna till en bok han själv läst in.
    Tack för smakbit

    • Jag gillar det nesserska, tänker nästan inte på böckerna om Van Veeteren som deckare, de är annorlunda- finns ju så många olika i genren.. Nesser läser superbra! Både ler och höjer på ögonbrynen ofta. 😉

    • Ja det underlättar väldigt, känner de som inte trivs på jobbet och då är det extra tungt. Som tur är så är min nästa semesterperiod inte så väldans långt bort 😉 Nesser skriver annorlunda deckare. Ler ibland och gillar de filosofiska, leken med namn, ord etcetera. Läsning rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.