Söndagens smakbit: Avgrunden

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses.

Jag har jobbat några dagar efter första semesterperioden och det har gått bra. Många kollegor har semester och det känns skönt att jag har en semesterperiod till att se fram mot, som inte är så långt bort. 😉

Under helgen började jag på ny ljudbok. Avgrunden av Yrsa Sigurdardottir. Det är den fjärde delen i serien med Freya och Huldar. En serie som jag tycker om och jag har sett fram mot den här. Smakbiten är från början av ljudboken.

Hans försök att tyda bokstäverna fick dimman i hans huvud att skingras en aning, och plötsligt mindes han att han hade tvingats att underteckna ett papper. Men det hade varit mer text på det. Då hade han kunnat läsa orden och innehållet hade skakat om honom på ett bra eller dåligt sätt. Dimman sänkte sig över honom igen och han kunde inte minnas något mer. Det gula och svarta verktyget dök upp framför hans ögon och pressades mot pappret på hans bröstkorg. Förbryllat rynkade … ögonbrynen och väntade. Han var inte rädd, bara nyfiken. Han ägde själv inte många verktyg och kunde inte begripa vad det här skulle användas till.

Bilden är tagen från det tidpunkt där smakbiten finns.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

19 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Avgrunden

  1. I många år när barnen var små och bodde varannan vecka hade jag flera semesterperioder eftersom att jag ville vara ledig när de var hos mig. Det var skönt på ett sätt men numera har jag sommarlov och det är såklart skönare. Yrsa har jag inte läst.

    • Det är skönt att dela upp i flera semesterperioder, gillar att vara ledig alla sommarmånader, även om jag också jobbar, kan tänka mig att det inte är dumt med sommarlov!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.