Fem en fredag – sommar 2022

Fredag och Elisamatilda är tillbaka med efterlängtade och titt som tätt lite kluriga frågor att försöka besvara. Denna vecka är det sommaren som ska sammanfattas (den är inte över ännu i mitt tycke men höstterminen har börjat för många).

1. Vilken upptäckt har du gjort i sommar?

Att det varit skönt att vara på hemmaplan. Jag brukar oftast resa på semestern, ibland fast jag varit för trött och inte riktigt haft den där rätta lusten. Iväg skulle jag och javisst är det roligt, trevlig och bra med ny miljö och allt vad du vill men det finns ju annat. Jag har haft det väldigt skönt är nöjd.

Ps. Ärligt talat så är det ingen ny upptäckt men jag har kanske inte varit så på g för den som nu.

2. Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?

Stunderna med min mamma, att ha lediga dagar framför mig, att bara vara.

3. Vilken är favoritsysslan på sommaren?

Ta dagen som den kommer. Läsa.

4. Hur spenderade du sommaren i år?

Hemmavid, någon dagstur. Varit i lataste laget kanske.

5. Hur kliver du in i hösten?

Med blandade känslor. Idealet jobbmässigt vore mjukstart men misstänker att det blir tryck från början. Då en del verksamhet har kommit igång när jag börjar jobba, och sedan fylls det på. Men det är ju kul så en får tuta och köra eller tvärtom kanske;)

16 reaktioner på ”Fem en fredag – sommar 2022

  • Ja den har varit fin. Även om det varit/är lite för varmt för mig. Men jag har ändå njutit. Juli ja, det var blandad kompott (men då orkade jag till och med jobba lite ;))

 1. Det är skönt med hemmasemester. Vi hade det ett år efter att ha haft en sommar då vi var mer borta än hemma. Så skönt ju att ta dagen som den kommer. Misströstade också en sväng där i juli…..

 2. Håller helt med dig vad gäller dina svar till fråga 1-4. Det är inte alls så dumt att ”lata sig” hemma med noll krav. Bara njuta av att vara och inte göra någonting. I mitt fall inkluderade att strunta i allt vad städning och matlagning hette/heter.
  Vilken undrar sommar vi har haft/har.

  • Lata sig bör en göra ofta är lite av min melodi;) ja sommaren har varit/är fin, skönt med regnet idag, välbehövligt men synd om dem som fått extrem regn. Det har varit lite för varmt för mig ibland men ändå njutit och njuter av sommaren 🙂 Matlagning har jag lagt lite tid på, den blir bäst 😀 skämt åsido så är det lite avkoppling för mig att fuska i köket när jag är ledig och inte gör så mycket annat 😉

 3. Hemmasemester är toppen, det har jag också upptäckt! Skönt att kunna ta dagen som den kommer och inte planera allt i förväg.
  Trevlig helg!

 4. Det låter som att många valt att stanna hemma på årets semester, och det tycker jag låter toppen. För visst är det slitsamt att resa, o när jag sett köerna på flygplatser, hört om alla försenade eller uteblivna tåg då har jag känt mig mycket tillfreds att slippa stressa i folksamlingar.

  • Ja det verkar som det och det har varit riktigt skönt. Hur roligt det än är att resa så är det jobbigt också, i år behövde jag lugn och ro och hade inte orkat resa. Håller med om att det känts skönt att slippa reskaoset och jag har aldrig varit förtjust i trängsel så bra att slippa.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 34: Förändring - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.