Fem en fredag – autogenererat

Ledig helg så skönt. Den inleds med fem hos Elisamatilda

1. Vad är den bästa konsert eller teater du varit på?

Konserter går jag inte på så ofta, men varit på ett par i Filadelfia kyrkan i Stockholm med stora körer och blandade artister. Fantastiskt bra. Teater: Richard III med Jonas Karlsson, Doktor Glas med Krister Henriksson. Finns flera men de är bland det bästa jag sett.

2. Vilken är din favoritaffär?

Fysisk butik? Går sällan i butiker men finns många trevliga i England. Både bokbutiker och andra.

3. Vilken är din favoritårstid?

Jag tycker om alla årstider om de är som de ska vara. Men våren och sommaren är det något speciellt med, inte behöva massa kläder…men hösten har också sin tjusning. Bara en årstid skulle bli trist.

4. Har du något husdjur?

Nej men grannar har så brukar ibland gossa lite med olika katter..

5. Vilken film såg du senast på bio?

Oj det är så länge sedan så det minns jag inte.

Annons

21 reaktioner på ”Fem en fredag – autogenererat

 1. Konserter med duktiga körer kan vara fantastiska, jag brukar försöka gå på någon julkonsert och det lutar åt att det blir Malena Ernman och köran Nota Bene, där min bror sjunger, i år.

  • Ja de kan verkligen vara, och i Filadelfia kyrkan var det flera för mig nya sångare som sjöng helt otroligt bra ihop med körer, det var extra kul. Det är nog en bra konsert med Ernman och Nota Bene, och förstås jätte trevligt att din bror är med.

 2. Körkonserter kan vara väldigt fina. undrar om det inte var i Filadelfiakyrkan jag lyssnade på Rufus Wainwright. går inte så ofta på bio, men är det någon speciell film så går jag gärna. att slippa bylta på sig en massa kläder är jätteskönt. vår och höst är annars bäst som årstider tycker jag

  • Ja verkligen, akustisken är ju så väldigt bra i kyrkor. Jag gick mycket på bio förut men numera blir det sällan tyvärr. Vi har många fina årstider när de är som de ska vara.

 3. Jonas Karlsson gillas skarpt, både som skådis och författare! Jag går mycket sällan i affärer, plånboken är lite mager och jag är ingen prylmänniska. Kläder handlas på nätet. Jag som bär på för många kilo tycker sommaren är jobbig då det blir för varmt, svettigt och ofräscht, så då ligger jag helst i spat! Trevlig helg

  • Han gör det mesta bra, var äckligt bra i rollen. Han är också en superbra uppläsare av ljudböcker. Det måste du testa om du inte gjort det. Gillar inte heller när det blir för varmt, tål inte stark värme, då blir det skuggan.

   • Noveller är lite klurigt format, vissa fastnar jag för andra mindre men han läser oftast väldigt bra tycker jag. han har tyvärr inte läst in så många andra författares böcker men finns nog några. Jag gillade uppläsning av Vindens skugga och boken mycket. Kanske den kan vara något?

 4. Filadelfia kyrkan – där har jag varit ett antal gånger och sett på Stjärnjul. Akustiken där var enastående. Nu har man ju renoverat hela interiören och byggt om. Enligt ”en pålitlig” källa var det betydligt bättre förr. Synd, för jag gillade den gamla fina nostalgiska inredningen och som sagt den fina akustiken.

  Å precis som du har jag inte sett en film på bio på många år. Men jag mindes att jag såg The Simpsons 2007 – oooops;-)

  • Stjärnjul har jag också sett. Inte varit där sedan renoveringen men synd om den inte blev bra. Blir nog att åka dit vid tillfälle och kolla vad jag tycker;)

   Skönt att vinbär fler som inte gått på ett….tag, tror det är det cirka tio år sen jag var….Lite synd för det är kul att gå på bio, vissa filmer gör sig bättre på bio. Men men….;)

 5. Pingback: Fem en fredag v. 43: På sistone - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.