Söndagens smakbit: Den lodande människan

Första advent är här och det är ett par tre veckor sedan jag delade med mig av en smakbit. Varit mycket runt mig och läsningen har gått upp och ner så som det blir och är ibland. Idag är jag lite mer på g, så dags för en smakbit.

Den kommer från Den lodande människan av Patrik Svensson. Tyckte mycket om Ålevangeliet och den här är också intressant. Jag är förtjust i havet, har alltid varit det, och har stor respekt för det. Författaren skriver om människorna som utforskat havet och försökt att förstå sig på det. Smakbiten kommer nästan halvvägs in i ljudboken.

Kaskelotvalen finns i alla de stora världshaven från norra Atlanten till södra stilla havet och även i medelhavet. Liksom människan på land har den spridit ut sig över världen som nästan ingen annan art. En havets kosmopolit som funnit sätt att överleva i såväl tropiska som arktiska klimat. Den är ett socialt djur. Kaskelotvalen samarbetet till exempel för att försvara sig mot angrepp.

Fler smakbitar finns hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Annons

15 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Den lodande människan

  1. Jag gillade också Ålevangeliet, så den här blir nog läst, om kanske inte just nu. Man lär sig mycket av denna typ av böcker, på ett lätt och intressant vis. Tack för smakbit, trevlig första advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.