Helgfrågan v 47

Torsdag och som vanligt är det Mias helgfråga: 

Hur är det med bloggen, har du någon kalender? Eller brukar du ”julpynta” bloggen?

Jag har inte tänkt så mycket på hur det kommer att bli med julgrejer på bloggen. Något år har jag ”julpyntar” lite men för det mesta har jag hoppat över det. Julkalender har jag inte haft någon gång. Hur det blir i år med julpynt/kalender vet jag inte. Det beror på tid, lust och så vidare.

Bonusfråga: Vad ska du hitta på i helgen? Jag har inte planerat så mycket, känt att jag behöver ta det lugnt efter ännu en hektisk vecka. Men tvätta är ett måste och så blir det nog shopping och förhoppningsvis en hel del läsning. Jag är långledig och det känns nice. 😉

Bokkarameller att välja mellan

Jag skulle vilja kasta mig över den femte boken av Jacqueline Winspear men An Incomplete Revenge får vänta ett tag till, för jag har lite annat på gång, och det är inga dåliga karameller. Just nu lyssnar jag på En lögn att lita på. Sen får jag se om det blir Hembiträdet, Nådastöt eller Colombes granne. Jag skulle till exempel kunna läsa Colombes granne samtidigt som jag lyssnar på Nådastöt. Kanske tar jag en bok i taget?

hembiträdet_hermanson_ljudbok                                nådastöt_Penny_ljudbok

colombes_granne

Att läsa fler böcker samtidigt

Brukar ni ha flera böcker på gång samtidigt? Hur tycker ni att det fungerar? Just nu har jag 3 böcker på gång och det fungerar sisådär. Den osynliga bron av Julie Orringer ska jag helst ha läst klart till nästa vecka. Boken är inte dålig men det är tveksamt om jag klarar deadlinen. Det går mycket bättre med Ett kortare uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg och Var är alla flickor nu? av Leena Lehtolainen. denosynligabron_orringer

Göran_Rosenbergbok

Lehtolainen

Just nu….

Har sett att många svarar på Just nu enkäten. Jag behövde få lite ordning i tillvaron så jag gjorde också en:

Just nu…

på mitt sängbordet: Häxan från Portobello av Paulo Coelho och Guernseys litteratur och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer. Båda böckerna har legat för länga på sängbordet. Coelho kommer jag inte att läsa klart och Shaffer? Tveksamt.

läser jag i favoritfåtöljen: Har precis börjat på Var är alla flickor nu? av Leena Lehtolainen.

lyssnar jag på: Ett kortare uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg.

bok som ligger på is: Den osynliga bron av Julie Orringer har jag bara ca hundra sidor kvar av, tänkt läsa klart den men just nu är det totalstopp.

nyss läst: Paganinikontraktet av Lars Kepler. 

ser jag: Jag är lite av en serienörd och kollar på (för) många. Jag missade Mad Men när den gick på tv men som tur är finns det dvd-boxar. Har precis sett klart på andra säsongen.

senaste filmerna som jag sett: The Hunger Games och The Walker.

filmer jag vill se: Det finns många, men mest ser jag fram mot Äta sova dö, Hotell Marigold och Avalon.


 

 

Boktävling jag inte kunde motstå

Jag är i startgropen av min nya blogg och har listor på böcker som jag vill läsa och lyssna på. När jag såg att Lottens bokblogg fyller två år, grattis! och att hon firar det med en tävling i form av hemligt bokpaket så kunde jag inte motstå chansen.

Tävlingen på Lottens bokblogg går till så här:

1. Skriv i kommentarsfältet att du vill delta. Skriv också ned något om den bok du ser fram mot allra mest att läsa under 2013. Det behöver inte vara en ny bok, och det behöver heller inte vara någon som du redan äger. Skriv gärna också varför du ser fram mot den.

2. Om du har en blogg så kan du öka dina chanser genom att tipsa om tävlingen på bloggen.
Om du inte har någon blogg så kan du istället skriva om den på Facebook men då behöver jag veta ditt namn där (och kunna läsa på din sida).

Tävlingen pågår till 17 januari och vinnare dras den 21 januari.

Den bok som jag ser mest fram mot att läsa är : När duvorna försvann av Sofi Oksanen