Veckans topplista: Böcker som jag inte gillat hittills 2017

Tisdag och dags för topplistan hos Johannas Deckarhörna. Temat denna vecka: Böcker jag inte alls tyckte om hittills i år.

Det här temat kändes lite svårt då jag inte brukar läsa ut böcker som jag inte alls tycker om. Men jag har läst en del böcker som inte funkade så jättebra för mig när jag läste/lyssnade på dem.

1. Främlingen av Harlan Coben. Jag brukar gilla Cobens böcker men jag fann den lite småtråkig, stel och nej det var ingen höjdare.

2. Porslinsfasaderna av Sven Olof Karlsson. En bok som jag inte fastnade för och i ärlighetens namn inte kommer ihåg så mycket av.

3. Maigret i New York av Georges Simenon. Det kändes som att det inte hände mycket i den och att den inte riktigt kom igång. Jag hade förväntat mig mer av den och det påverkade nog min läsning.

4. Mödrarnas söndag av Graham Swift blev lite av en jaha bok för mig. Jag hade hört de som gillat och kanske var mina förväntningar för höga.

Det finns nog några böcker till som jag skulle kunna nämna men jag stannar där för denna gång.

 

 

 

19 reaktioner på ”Veckans topplista: Böcker som jag inte gillat hittills 2017

  1. Jag skriver bara recensioner om böcker jag gillar på min blogg. Funderar nu på varför, och om man kanske ska dela med sig av både och? Tänker att det ger läsaren en idé om böcker att undvika. Men samtidigt kan man uppfatta böcker så olika… Vad tycker du? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.