Fem en fredag – ekonomi

Det är dags för fem hos Elisamatilda som handlar om ekonomi.

1. Vad var det senaste köpet du ångrade?

Ett fodral till mobilen. Blev helt fel storlek, vet inte hur jag tänkte…..

2. Vad kostar mest i din hushållskassa?

Maten, och hyran men den räknas kanske inte in i hushållskassan…

3. Vad sparar du till?

Inget, men har gjort det förut. Bra att ha lite buffert, kan behövas när som.

4. Vad köper du mer sällan än du borde?

Jag köper det jag vill ha, men funderar ett varv extra med en del saker.

5. Håller du dig till en budget?

Jag har koll på läget, men sitter inte med kassabok eller liknande, fast gjorde det som ung.

Annons

17 reaktioner på ”Fem en fredag – ekonomi

  • Jo så är det, när som kan det bli det. Kassabok har jag inte behövt på länge men det är ett bra hjälpmedel. Maten är dyrare men men det får gå, en kan ju inte vara utan.

 1. Idag har vi svarat rätt lika. Inte helt otippat tycker jag.
  Skrattade gott åt ditt felköp. Det hände mig med. Jag har svårt för modeller på mobiltelefoner. Å dessa skal är ju gjorda efter existerande modeller. För mig är en iPhone en Iphone och en Samsung en Samsung, men så tycker inte fodraltillverkarna;-)

  • Ja vi är nog mer lika än jag först trodde och det är ju inte helt oväntat;)
   Vet inte vilka mått jag hade i huvudet när jag köpte fodralet, till mitt försvar så var det nätköp och det är lite klurigare än när en är på plats och har med mobilen…

 2. Förde också kassabok tidigare, men det är jätteskönt att ha skippat det. Man lär sig vad man har att röra sig med, och det funkar utan kassabok. Ha en fin helg!

 3. Maten och boendet är nog de största utgifterna för många. Så är det för oss. När vi var nygifta förde vi kassabok för vi hade ingen aaaning om vad vårt lilla hushåll skulle kosta. Numera har vi bra koll på ekonomin utan att ha någon fix budget.
  Ha en skön helg!

  • Kassabok förande ger kunskap som en har hjälp av, och sen kan en klara sig utan att behöva göra det, är min erfarenhet, det är ju inte lätt att veta i början. En lär sig allteftersom! Ha en skön söndag!

 4. Jag hade också lätt kunnat köpa fel mobilskal. Som tur är passade jag på när jag var hos en firma och bytte batteri till mobilen och han sålde på mitt ett nytt skal. Passade perfekt! Jag har nyss lärt mig av min dotter om vilka häftiga appar det finns numera för att hålla koll på pengarna. Man kan fördela sina slantar på en massa olika ”konton” för olika ändamål och sedan dra av från det ”kontot” när man handlar något ur den kategorin. Även sparkonto finns så man kan känna sig duktig. Tror det är ett bra sätt att introducera privatekonomi för ungdomar…ähum, kanske gamla tanter också skulle behöva ibland…
  Trevlig helg

  • Skönt att höra att det finns fler som kunnat köpa fel. Jag lärde mig lite av felköpet som gjordes på nätet, köpte sen rätt också på nätet. Att ha flera konton är bra, tror många kan ha nytta av apparna (inte använt någon själv men det kan ju ändras) som sagt även vi damer kan behöva 😀
   Ha en skön söndag!

 5. Tur nog så hade jag mobilen med mig i veckan när jag köpte nytt mobilskal ( såklart…jag har ju alltid mobilen med mig, hihi!) ..och det behövdes, det gamla mobilskalet var verkligen utnött!
  Ha en fortsatt fin helg!

  • Ja att ha med mobilen underlättar. Jag köpte på nätet men blev iaf rätt nästa gång, då också köp på nätet, hade inte klarat mig länge tills utnött som det gamla fodralet var;)
   Ha en skön söndag!

 6. Pingback: Fem en fredag v. 40: Gång - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.