Fem en fredag – dagens ord

Snart ledig helg men innan dess vanlig arbetsdag. Jag passar på under lunchen att besvara fem hos Elisamatilda.

1. 🛌 sover du sämre vid fullmåne 🌕?

Vet inte om det är specifikt vid fullmåne, sover sämre ofta.

2. När var du senast vaken mitt i natten?

Inatt, vaken varje natt flera gånger.

3. Sover du tungt eller lätt och hur märks det?

Vaknar lätt av ljud, lyhört.

4. Vad lyser upp i höstmörkret?

Ljus, mörkt när jag går från jobbet och lite dålig belysning på många ställen. Hur blir det med det/elen i dessa tider? Sedan är det härligt med sol löv färger på dagarna.

5. Vad gör dig överlycklig?

Jag blir glad av små saker, ganska jordnära person.

Annons

13 reaktioner på ”Fem en fredag – dagens ord

 1. Jag är likadan, det där med sömnen är ett gissel, men så jobbar jag natt också…att ställa om dygnet stup i kvarten är inget som kroppen gillar, men jag gillar att jobba natt dock! Ha en fin helg!

  • Ja, gissel är rätta ordet. Då du jobbar natt förstår jag att förstår att det kan bli svårt med sömnen. Jag känner mig sällan helt utsövd men försöker att inte tänka på det för mycket, då blir det ännu jobbigare. En vilar ju kroppen iaf brukar jag tänka när jag ligger vaken….Tack, detsamma!

 2. Korta och koncisa svar. Ledsen att du vaknar ofta under nätterna. Det kan inte kännas så bra, för jag gissar att du sällan är utsövd på morgonen när du ska till jobbet. Å fullmånen som boven tror jag inte ett dugg på;-)

  • Nej sällan helt utsövd, det har nog blivit en vana på gott och ont. som tur är har jag en del hyfsat bra nätter. Så är väl en skala som det växlar mellan. Nej fullmåne påverkar nog inte särskilt i mitt fall iaf. Tack för omtanken. 🙂

 3. Vi är visst många som sover dåligt men få av oss tror att månen påverkar sömnen. Visst är det vackert när solen lyser på löven så att höstfärgerna kommer till sin rätt!
  Trevlig helg!

  • Ja det verkar vara många som gör det, och det är tråkigt att det är så. Inte kul att känna sig som en zombie. Jag försöker att inte tänka på det för mycket, men lite normalt har det blivit att inte vara utvilad för min del och det är inte så bra heller. Fina höstdagar är guld, hoppas på det framöver nu regn och rusk. Ha en skön söndag!

 4. Usch för att ofta vakna på nätterna, jag sover mycket tungt. Ändå har jag en vovve som ligger nära under täcket med mig. Läste idag att kommuner släcker ner var tredje gatulampa i vinter. På många ställen är det jätteviktigt att det finns belysning, annars ökar risken för ofredanden och rädsla. Få se hur det blir med den saken…Önskar dig en fortsat t trevlig helg

  • Ja det blir orolig sömn när jag väl somnar, så oftast inte så utvilad som jag skulle vilja vara. Hoppas att de inte sparar så det blir bakslag på andra sätt i kommunerna. Nytt styre blir det i många kommuner, och ny högerregering verkar det som, huvaligen.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 42: Autogenererat - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.