Fem en fredag – säsongsbyte

Fredagskväll, jobbat lång dag och ska också jobba en del i helgen. Innan sofflocket blir för skönt dags för fem hos Elisamatilda.

1. Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?

Ljuset. Särskilt skönt är det när jag jobbar sent, lite ljusare varje kväll vid hemgång.

2. Gör du en vårstädning?

Om frågan menar som förr i tiden så nej.

3. Vad är något du har planerat i sommar?

Att ta det som det kommer= inte planera.

4. Vad är något du vill göra i sommar?

Ha lite längre semester.

5. Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor.

Nja inte direkt där jag bor, iaf inte som lockar mig, men huvudstaden ligger inte alltför långt bort. Där finns ju en massa olika saker att välja mellan.

Annons

17 reaktioner på ”Fem en fredag – säsongsbyte

 1. Så överens vi är idag:-)
  Det är kul att ha längre semester och njuta av att typ lata sig utan att ha något planerat. Jag menar när man planerar något som sedan inte går i lås blir man ju bara besviken. Mycket bättre att göra saker spontant:-)
  Du är ju rätt så anonym här på bloggen. Är aningen överraskad att du bor nära Stockholm. Det hade jag inte gissat;-)

  • Jag gillar att bara ta det som det kommer, planer kan vara kul och bra att ha men det får inte bli för mycket, då blir det ju inte direkt någon semester 😉
   Jag bor relativt nära, besöker nog andra städer oftare men Stockholm är en favorit stad. 🙂

 2. tempot blir automatiskt ett annat tycker jag när det blir ljust och varmt. alla tar sig tid att vända ansiktet mot solen någon liten stund. världen blir lite trevligare. en behöver inte ha så mycket planer. och absolut inte lämna Sverige

 3. Nästan alla svarar ”ljuset” på första frågan och jag förstår verkligen det. Det är underbart att bo där ljuset inte försvinner så drastiskt på vintern. Att ta dagen som den kommer är underbart.

  • Ljuset är verkligen härligt, efterlängtat när en bor där det är mycket mörker. Gillar olika årstider när de är som de ska vara, ibland lite tveksamt här med det. Ta dagen som den kommer är en stor favorit!

 4. Skönt med ljusets återkomst. livet blir lättare nu. Vårstädning nej, den tiden är förbi. Jag gillar också att ta dagen som den kommer och inte planera så mycket! Ha en skön helg! Här är det soligt men blåser ordentligt.

 5. Jag tycker också det är skönt att inte planera så mycket inför sommaren, väder och humör kan få bestämma en hel del, ta dagen som den kommer

 6. Skönt att ta det som det kommer. Blir oftast bäst då om man ändå inte ska göra något speciellt eller större. Många gånger har jag planerat saker och så blir det i alla fall inte bra eller väldigt tråkigt om man måste ställa in. Bättre att vara lite mer spontan om det går. Hoppas du får en fin vår.

 7. Pingback: Fem en fredag v. 10: Fem - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.