Helgfrågan – läsning, tyst eller inte?

Det är länge sedan jag svarade på Mias helgfråga men nu är det dags.

Hur är det omkring dig när du läser? Tyst eller musik på, eller på en buss, beskriv.

Jag föredrar tystnad när jag läser. Musik lyssnar jag sällan på och definitivt inte när jag läser. Det blir oftast pappersböcker på kvällen innan John Blund hälsar på.

Ljudböcker blir det till och från jobbet, och när jag fixar med saker. Finns en gräns även där med ljud runt omkring. Vissa ljud går igenom på tåg och bussar som filmer, musik från andra mobiler, så gäller att ha bra hörlurar.

Annons

12 reaktioner på ”Helgfrågan – läsning, tyst eller inte?

    • Jag vill helst inte ha så mycket ljud när jag läser vilket oftast blir innan John Blund hälsar på. Ljudböcker lyssnar jag inte på under promenaden längre, vill insupa omgivningen då. 🙂

  1. Om boken är tillräckligt fängslande störs jag inte av ljud omkring. Men att sitta i soffan samtidigt som ex. Roger kollar på en film jag inte är intresserad av kan jag inte göra. Då går jag undan och läser någon annanstans. Ljudböcker har jag inte fastnat för än, men ibland lyssnar jag när det passar det jag sysslar med. Jag är nog för nyfiken på omgivningen för att kunna lyssna avslappnat.

    • Hm, ja boken avgör nog en del. Men jag läser oftast fysiska böcker vid sänggående och då vill jag ha tyst, även om det sällan blir det, lyhört där jag bor…..lyssna avslappnat är lite klurigt när jag pendlar och byter färdmedel men det går, träning ger färdighet, och på mornar är jag för trött för att vara nyfiken, detsamma gäller nog efter jobbet 😉

  2. Jag tror att det är jobbigare att ha tal i närheten (folk i närheten eller på radio) än musik. Om det är en talande röst, värst om den är lågmäld, så kan jag ofrivilligt spetsa öronen. Inte för att jag är nyfiken, utan det blir så ändå. Musik i bakgrunden går mycket bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.