Bokbloggsjerka 20 – 23 mars

jerka11Helgens fråga i bokbloggsjerkan kommer från en namne,  Carola:

Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar.

Intressant fråga som inte är helt lätt. Först lite om mitt bloggande. Jag har bloggat lite över två år (fattar det inte, vart tar tiden vägen) och innan hade jag läst en hel del bokbloggar och tänkt att njae inte kan väl jag, men så tänkte jag varför inte, verkar kul, och ja på den vägen är det. Kan säga att jag inte har ångrat mig en sekund. Jag ser min blogg som en slags läsdagbok där jag skriver om böcker som jag läst och vad jag tycker om dem och så blir det ett och annat inlägg om tv-serier, film och liknande. Tidigare skrev jag om det i anteckningsböcker. Det har jag slutat med. Skönt.

Jag har inget enkelt svar på hur man lockar nya läsare till sin blogg. Men jag deltar i en del läsutmaningar och roliga inslag som jerkan, En smakebit på söndag, Top Ten Tuesday och Tematrio när jag kan, och det kan bidra till att läsare hittar bloggen. Jag blir väldigt glad av besökare på bloggen men jag försöker att inte fastna för mycket vid statistik och siffror. Och när det gäller hur jag får befintliga läsare att stanna kvar så kan jag inte riktigt svara på det, men kanske att de hittar något intressant.;)

Bland det roligaste med att blogga och det som får mig att fortsätta är dialogen med andra bloggare och jag försöker att svara på alla kommentarer på min blogg. Men ibland räcker inte tiden och energin till, och jag kan bli bättre på det. Jag tycker om att läsa andras bloggar och försöker att kommentera så ofta jag kan och hinner, även här kan jag bli bättre. Jag tycker att det är en fantastiskt fin stämning bland bokbloggare som jag uppskattar väldigt mycket. Och det är härligt med alla tips som man jag får. Det har gjort och gör att min läsning har vidgats åt många olika håll och blivit mycket rikare.

 

 

 

18 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 20 – 23 mars

  1. Håller verkligen med om att man får massor av bra boktips av alla trevliga bokbloggare och att man vidgar sitt läsande genom att läsa dessa bloggar. Startade min bokblogg för snart ett år sedan och tycker detta är ett riktigt roligt sätt att underhålla läsintresset. 🙂

    • Ja visst är det ett bra sätt att odla läsintresset på. 🙂 Jag tror inte att jag riktigt förstod hur kul det skulle bli, att ”umgås” med bokbloggvärlden och det är givande på så många olika sätt, inte minst för alla fina tips. 🙂

  2. Jag tror egentligen inte att man ska fundera så mycket på det där med hur man får massor av besökare. Man får helt enkelt bara göra sin grej och se vart det leder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.