Fem en fredag – kontraster


Fredag så skönt och det är dags för fem hos Elisamatilda. 

Som så ofta lite kluriga frågor att besvara när en tagit fredag, helg och är trötter….

1. Vad är det dummaste respektive det smartaste du gjort den här veckan? Det har blivit lite väl sent ett par kvällar, då jag behöver mina timmar sömn, och det sätter spår när det är jobbdag efter. Men var smart nog och balanserade upp det hela och la mig i tid ett par kvällar.

2. Vad är det bästa respektive det värsta du ätit under veckan?Det godaste var nog en vegetarisk paj, det värsta vet jag inte då jag inte äter sånt jag inte tycker om….;)

3. När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen?Hm, jag kan inte minnas att jag varit ledsen under veckan och det är förstås skönt. Gladast var jag nog i morse då jag insåg att det är fredag och jag är helgledig.

4. Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan?
Det har varit mycket jobb och inte så många promenader men som tur är så har jag rörligt jobb.

5. Vad ser du fram emot under nästa vecka, vad bävar du för?Nästa vecka ser ut att bli ganska hektisk men det är kul när det händer saker. Har inte något som jag bävar för i skrivande stund.

 

18 reaktioner på ”Fem en fredag – kontraster

 1. Är också en som behöver minst åtta timmars sömn, men som pensionär kan man ju sova dessa timmar när man känner för det (lägga sig sent, gå upp sent). Men det går ju inte när man har ett jobb att gå till.
  Minns också att det alltid var nåt visst med fredagar. Det kändes ju som ”långhelg”. Kan faktiskt sakna den känslan ibland.

  • Ja sömn är viktigt. Blir säkert skillnad som pensionär med tider och så, och det är skönt att kunna välja när, var, hur. Hör en del som går upp samma tid som när de jobbade för att de ändå vaknar då, men nja vet inte om jag skulle göra det. Får väl se hur livet blir när det är dags, har några år kvar tills dess. Ja fredagar är speciella, jag jobbar en del helger, lördagar, och har då sexdagars jobbvecka så veckorna/helgerna blir lite olika. Den här helgen är jag ledig och det är skönt. Kan förstå att du saknar den där känslan med fredag och helg, även om jag inte är pensionär.

 2. Vad skönt med en ledig fredag, hoppas du har en skön helg.

  Det här med att röra sig på jobbet är bra. Jag märker en otrolig skillnad nu när jag sitter hemma, det ena jag rör mig är köket tur och retur för att hämta kaffe och äta lunch. Det blir inte många steg på en dag.

  • Tyvärr ingen ledig fredag den här veckan, men det hade varit skönt. Men har ledig helg och det är inte dumt då jag jobbar en del helger – lördagar så inte hela. Men det blir sexdagars jobbvecka då.

   Kan tänka mig att det blir annorlunda vid hemjobb. Jag jobbar hemma någon dag ibland och då blir det mer stillasittande så då blir det en promenad i mån av tid. Har som tur är väldigt rörligt jobb och det gör mycket känner jag då jag inte tränar så mycket frånsett promenader.

 3. Jag är hopplöst dålig på att planera in att ta tidigare kvällar…även då jag vet att det är välbehövligt. Bra dock att du har en ledig helg och en ny vecka framför dig med positiva saker. Trevlig helg

  • Det brukar på något sätt jämna ut sig för mig, några kvällar sent och några tidigare. Orkar inte vara uppe för länge när jag jobbar men om man är ledig är det en annan femma, fast jag är ingen nattmänniska.

   Ja det känns bra med helg. Hoppas på att det blir en bra vecka även om den blir hektiskt, iaf kul när det händer saker. Tack, detsamma.

 4. Sömn är viktigare än vad man tror säger en som har så stora sömnstörningar att det emellanåt påverkar värdena i olika provtagningar

  • Kan tänka mig att det kan påverka, är ju väldigt viktigt. Inte varit med om det själv, inte tagit prover som visat det, men sover dåligt då och då och det påverkar det mesta känns det som.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 39: Disney - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.