Fem en fredag – dubbelt upp

Fredag och det har blivit dags för fem hos Elisamatilda

1. Vad har du två av, för att du alltid tappar bort den ena?

Stickade vantar, dukar och liknande som jag fått av handarbetande personer. Vantarna är bra att ha utifall. Jag föredrar dock handskar när det är kallt och det skulle jag behöva två par av.

2. Vad har du inte som du istället lånar från någon?

Kan inte komma på något.

3. Vad äger du något gammalt av för att det fungerar bra?

En multi-mixer. ibland känns som att den har gjort sitt, eller kanske snarare så är det jag som vill ha en större. Men den fungerar och är samtidigt ganska bra.

4. Vad är något du har på två ställen?

Mobilladdare har jag både hemma och på jobbet.

5. Vad är något du gärna vill ha det senaste av?

Vill gärna hänga med i det som händer – nyheter, böcker etcetera – men också skönt att bara vara.

22 reaktioner på ”Fem en fredag – dubbelt upp

  • en släkting var väldigt duktig på sånt, lättare med eventuell reservdelar, sedan blev mer slit och släng produkter, men tror det kan förändras, ligger i tiden att återanvända, laga..

 1. Att bara vara är nog en bristvara i dagens samhälle. Vi åkte ofta förr till Köpenhamn, inte sedan det blev lagligt att beslagta värdesaker som flyktingar hade med sig. Då slutade vi att åka till Danmark. Innan dess när någon frågade vad vi skulle göra där, svarade vi oftast att vi ska bara vara.

  • Det är en stor bristvara, tror många måenden påverkas av det. Jag tror det kan vara bra att till och med ha ”tråkigt” dvs att bara vara utan massa intryck och kickar. bara vara behöver uppvärderas, det är inte synonymt med trist för mig.

 2. Skönt att bara vara ibland!
  Gamla köksmaskiner kan man ju inte bara slänga om de fungerar bra. Det var visst bra kvalitet förr i värden. Jag har en gammal elvisp, brödrost och symaskin som fungerar alldeles utmärkt.
  Ha det gott

  • Ja det är viktigt! Tror alla behöver vara det då och då, en stor bristvara idag.
   Visst var det en annan kvalitet förr, nu är det ju dessutom en uppsjö av allt!
   Eller hur, så känner jag lite, brukar inte köpa nytt förrän saker går sönder men får se hur jag gör i det här fallet, den börjar bli för liten…tack detsamma!

 3. Vantar, speciellt fingervantar, har en tendens att försvinna så det är bra att flera av dem. Handskar försvinner inte lika lätt av någon underlig anledning.

 4. Jag konsumerar rätt mycket nyheter, lyssnar på radio, läser e-tidningar, men när jag sedan gör ett veckoquizz om veckans nyheter så minns jag bara hälften! Fortsatt trevlig helg!

  • Haha det där kan jag känna igen även om jag inte gör veckoquizz, det är ju så mycket saker att ha i huvudet så brukar försöka trösta mig med det när jag inte minns. Detsamma till dig!

 5. Laddare är något man alltid behöver flera av.
  Förstår det där med vantar också, jag gillar dock mina tovade vantar som jag har fått av svärmor, de är sjukt varma.

 6. Mobilladdare i allmänhet borde den här familjen ha fler av… Jag tog hem den jag hade på jobbet men det är dags att skaffa en ny att ha där nu när jag faktiskt är på jobbet flera gånger i veckan. Jag vill ju inte riskera att sitta i kollektivtrafiken utan möjlighet att lyssna på ljudbok (i bilen finns ju alltid radion att ta till + laddning förstås).

  • Mobilladdare tror jag en inte kan få för mycket av, jag försnillar och glömmer dem så de går åt. Pendla långt utan ljudbok förstår jag att du inte vill. Jag har nära så numera knappt någon idé att göra det, men när jag hade lång resväg så var det ju ett måste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.