Fem en fredag – hemmastadd

Det är fredag och jag har jobbat några dagar efter min första semesterperiod (den andra kommer lite längre fram 😉 ). Lunchpaus och tänkte besvara frågorna hos Elisamatilda. Som sedan gör uppehåll under semestern.

Intressant ämne idag!

1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor?

Hemma kan ju innebära mycket och vara så många olika saker, för olika personer. Ett svar blir England. När jag är där känns det alltid som ”hemma” för mig. Samtidigt som det känns nytt, spännande och alltid finns mycket att upptäcka.

Ett annat slags ”hem” är bibliotek som jag besökt sedan barnsben. Bibliotek har varit lite av mitt andra hem sedan dess och känslan finns kvar, numera jobbar jag ju på bibliotek.

2. Vad kan en gäst lita på att du alltid har hemma?

Olika tesorter. Damm och grejer som ligger lite här och var. Ett hem helt enkelt.

3. Vad är ett kännetecken för ditt hem?

Böcker lite överallt; förutom att det är fullt i hyllor ligger det böcker på bord, stolar och lite så.

4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden?

Möbler och saker i förråd. Rensat vid flytt men också behållit en hel del möbler och andra grejer.

5. Hur hamnade du där du bor?

Boendet? Ledig lägenhet som jag fick tips om. Valde den mycket på grund av läget, bra kommunikationer. Lugnt och skönt med natur och vatten ganska nära intill.

Annons

18 reaktioner på ”Fem en fredag – hemmastadd

 1. Det var en tid under in uppväxt som Borås Stadsbibliotek kändes som hemma för mig! Var där nästan varje dag och läste massor av böcker. Minns den tiden med glädje.

 2. Jag hade inget bibliotek jag besökte som barn och ung, men som vuxen har jag blivit desto mer biblan-kär. Särskilt som jag slutat köpa böcker, har inte plats helt enkelt. Arbetstränade på biblan några månader efter min första utmattningsperiod, tyvärr fanns ingen tjänst jag kunde söka, annars så! Ha en skön helg

  • Härligt att du började gå på bibblan senare. För en del är det tvärtom, att de gick som barn men slutar sen när de är vuxna. Fast en del kommer tillbaka när de blivit lite äldre och inte vill köpa fler böcker. Låna är bra på många sätt, i tiden liksom. Tack detsamma!

 3. Definitionen av hem är ganska spännande tycker jag. Jag har bott på ställen i flera år utan att det någonsin känts som hemma. Andra ställen blir hemma på en gång. Det du känner för England är nog lite samma som jag känner för Funäsfjällen 💛

  • Ja visst är det. Det blir bara mer och mer intressant när en tänker på det. Känner igen det där med att inte ha känt sig som hemma och tvärtom. Vet att första gången jag var i England, pluggade och jobbade ett tag, så kom den där härliga känslan. Och den återkommer när jag åker dit. Som det låter som du känner för Funäsfjällen. Det är underbart att ha en plats, land eller vad det nu än är som en känner så där för. 🙂

 4. Som barn älskade jag att låna böcker på biblioteket, men numera besöker jag sällan ett bibliotek tyvärr. Japp, dammtussar finns hemma här också, men mer kaffe än te.
  Ha en fin helg!

  • Det är inte försent att besöka bibliotek igen 😉 händer så mycket på bibliotek så det finns något för alla. Vad vore livet utan dammtussar:) Ha en fin söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.