Livrädd av S.J. Bolton

Livrädd (inbunden)

I slutet av oktober läste jag ut den andra boken om polisen Lacey Flint.

Handling

En rad kvinnliga studenter har begått självmord på Camebridges universitet och Lacey Flint får i uppdrag att arbeta under täckmantel som student. Det visar sig att en del av studenterna som har begått självmord har känt sig förföljda och drömt mardrömmar om sexuella övergrepp. Lacey Flint lär känna flera studenter och det är endast en person på universitet, doktor Evie Oliver, som vet att hon arbetar under täckmantel med fallet.

Kommentar

Jag tyckte att den första boken, Nu ser du mig, var väldigt spännande. Så mina förväntningar på den andra boken var förstås ganska höga. Bolton är väldigt bra på att bygga upp spänningen från första början och att hålla i den till de sista raderna. Jag störde mig dock lite på några rader i prologen som jag tyckte tog bort lite av den inledande spänningen, och visst finns det lite frågetecken här och var i storyn, men jag köper det för att det i det stora hela är bra och spännande. Spänningen mellan Mark Joesbury och Lacey Flint är om möjligt ännu mer komplex vilket jag tycker är intressant.

Jag blir inte särskilt förvånad över upplösningen men å andra sidan är det en hel del vändningar och cliffhangers som gör att jag blir lite osäker och smått lurad på vägen. På ett sätt tyckte jag att Livrädd var bättre än den första boken och det beror till stor del på att den inte är fullt lika blodig och det psykologiska.

Det går att läsa den andra boken fristående men jag tycker att man ska läsa dem i ordning för behållningens skull.

Karin Lithman läser även den andra boken om Lacey Flint. Lithman läser ganska återhållsamt, även om hon dramatiserar lite mer i den här boken. Jag har börjat förknippa Lithmans röst med Lacey Flint.

Jag kunde knappt sluta lyssna på Livrädd som är en riktig bladvändare och jag ger den betyget 5.

Många har skrivit om boken däribland AlkbBokföring enligt MonikaBokraden,  hyllan

Boken finns på Adlibris och Bokus

9 reaktioner på ”Livrädd av S.J. Bolton

    • Visst är dom bra och spännande! Ser verkligen fram mot att läsa den tredje, men ska försöka suga på karamellen ett tag till mig till innan jag slår till, om det går 😉

  1. Pingback: Top Ten Tuesday: Boktips | bokdamenblog

  2. Pingback: Top Ten Tuesday: Böcker som jag vill läsa under vintern | bokdamenblog

  3. Pingback: Top Ten Tuesday: Bästa nya författarna som jag har läst 2013 | bokdamenblog

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.