Böcker på engelska 2021 – halvvägs

Juni är snart slut och det är dags för en liten sammanfattning över hur det har gått i min utmaning att läsa eller lyssna på minst fem böcker på engelska. Med risk att upprepa mig så har jag flyt även i år. Det känns inte dumt. Kanske blir det att höja ribban på antalet till nästa år då det verkar flyta på så bra.

Så här långt i år har jag lyssnat på 8 böcker och tre långa noveller i en samling (se nedan). Två av böckerna: In this grave hour och Good girl, bad girl har jag inte skrivit om än, det kommer framöver. Novellerna kommer jag skriva om när jag lyssnat på alla. De andra böckerna har jag skrivit om, klicka på bilden för att komma till respektive omdöme.

Novellerna som jag lyssnat på ingår i samlingen Bookshop mysteries: Dead dames don’t sing av John Harvey, The travelling companion av Ian Rankin och Mysteries Inc. av Joyce Carol Oates. Jag har två kvar att lyssna på när lusten infaller.

Omdöme kommer framöver
Omdöme kommer framöver.
Omdöme kommer när jag lyssnat på alla noveller.

Jag kommer fortsätta att läsa eller lyssna på böcker på engelska och det ska bli intressant att se var jag hamnar när 2021 är slut.

6 reaktioner på ”Böcker på engelska 2021 – halvvägs

  1. Jag blir alltid så glad när jag ser Masie Dobbsböcker. Och Bookshop mysteries gör mig nyfiken. Frågan är om jag skulle klara av att lyssna på en engelsk bok? Visserligen är nästan alla möten på mitt jobb på engelska men då pratar vi om IT och våra applikationer mest :-).

    • Det tror jag att du skulle klara! Har du möten på engelska och håller på med it relaterad engelska så fixar du skönlitterära ljudböcker. Testa någon ljudbok och mer än en, kanske Maisie Dobbsbok? Det handlar ju precis som med ljudböcker på svenska mycket om uppläsaren, hur bra uppläsningen är, hur fort hen läser osv. En kan få ändra hastigheten till lite lägre om det behövs har jag märkt, men som sagt det är olika. 🙂 Maisie Dobbsböcker är mysiga att läsa, blir oftast en om året och på sommaren för min del. Bookshop mysteries hittade jag av en händelse, lite lagom med noveller ibland. Lite olika kvalitet på de här som det oftast är på noveller. Du kan ju t.ex. testa med en novell på engelska om du tycker om formatet?

    • Ja testa och se vad du tycker, och ge inte upp om det inte känns bra på en gång är mitt tips (gäller ljudböcker oavsett språk). Prova lite olika böcker och uppläsare är också ett tips. Jag har Nextory och de har ju provperiod, sen har jag Audible som har ett annat system men också någon slags provperiod tror jag. Sedan finns ju Biblio bibliotekens app som är gratis. De har nog också en del ljudböcker på engelska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.