Målarens döttrar – första boken i Tre på Tre utmaningen

målarens döttrar

Målarens döttrar inleds med att Maria och hennes bror Martin, i ett relativt nutida Stockholm (det finns inga mobiltelefoner) får en målning av en okänd kvinna i England. Målningen är utförd av deras pappa som försvann när de var barn. De reser till södra England och får snart upp ett spår. Nästan hundra år tidigare växer Laura upp på den engelska landsbygden med sin syster Eveline och sin pappa som är konstnär. Laura har ett liknande sinne som sin pappa, intresse för konst och målar.

Historien utspelas i huvudsak i England och man får växelvis ta del av Marias och Lauras historier utifrån deras perspektiv. På ett plan är det här en gestaltning av de två kvinnornas uppgörelse med sig själva och med en konstnärsroll som präglar deras liv. Den tar också upp relationen mellan fäder och döttrar och i det här fallet väldigt laddade sådana samtidigt som det finns en gåta i berättelsen. Vem är Marias (och Martins) pappa? Var är han? Varför försvann han? Det är intressant att följa Marias och Lauras öden som knyts ihop på ett oväntat och överraskande sätt.

Det var roligt att ge sig i kast med en författare som jag inte har läst något av tidigare vilket var tanken med mina val i Tre på Tre. Det är en ganska annorlunda bok mot det jag har läst tidigare och jag tyckte om den. Och det är länge sen jag läste en bok som väckte så mycket starka känslor, särskilt mot slutet. Jag blev fascinerad och uppfylld av det poetiska språket, miljöbeskrivningarna och stämningen. Det är en fantastisk roman som jag varmt rekommenderar.

Boken finns på Adlibris och Bokus

10 reaktioner på ”Målarens döttrar – första boken i Tre på Tre utmaningen

  1. Pingback: Bokbloggsjerka 11 -14 oktober, | bokdamenblog

  2. Pingback: Top Ten Tuesday: Boktips | bokdamenblog

  3. Pingback: Top Ten Tuesday: Böcker som jag vill läsa under vintern | bokdamenblog

  4. Pingback: Top Ten Tuesday: Bästa nya författarna som jag har läst 2013 | bokdamenblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.